USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Суд над дідом, який збив дворічну дитину в Луцьку

24 Жовтня 2014 21:00
У Луцьку відбувся суд щодо ДТП, у якій постраждала дитина. Справу хотіли розглянути в спрощеному варіанті. Засідання відбулось сьогодні, 24 жовтня.

Нагадаємо, ДТП сталася по проспекту Волі, поблизу готелю «Україна» пообіді, у середу, 2 липня.

Тоді білий Опель, з 82-річним водієм за кермом, врізався в дитячу коляску та «протягнув» на капоті близько 12 метрів няню, яка гуляла з дитиною. Коляску відкинуло вбік, удар прийшовся саме по місцю, де спала маленька Устина. У результаті ДТП дівчинка отримала дві тріщини в черепі та забій на обличчі. Літній чоловік свої дії пояснив тим, що «навіть не побачив, як вони на переході з’явились». А очевидці події зазначали, що дідусь носить окуляри з товстими лінзами.

Сьогодні ж у залі Феміди емоції вирували. Детальніше розповів адвокат потерпілої сторони Олександр Лавренчук.

«Ситуація і цікава, і абсурдна. Зважаючи на вік дідуся, то, звісно, його ніхто не посадить, тим паче він інвалід на милицях. Однак, визнання вини може бути зрозумілим, коли є відшкодування. Тому ми заявили моральних збитків 100 тисяч гривень, зважаючи на те, що це дворічна дитина і ми не знаємо, які можуть бути наслідки, тим паче у дитини і матері шок, дитина досі постійно плаче. А дід сказав під час судового засідання, що у дитини немає травм і він не визнає цивільного позову, ні матеріальних, ні моральних збитків. Зауважу, що після ДТП, він одразу перерахував 1,5 тисячі гривень. Втім, на лікування у мами пішло десь 20 тисяч гривень, але чеків лишилося тільки на 1,9 тисячі гривень, вона тоді про це не думала, а лише про життя і здоров’я дитини», - розповів адвокат.

Зі слів захисника постраждалих, далі почали коїтися дивні речі: під час судового засідання відбувся конфлікт, після того як адвокат дідуся просив, у зв’язку з віком і станом здоров’я його підзахисного, інших доказів не досліджувати, аби швидше завершити справу. Такий стан справ обурив позивачів, і вони почали мотивувати, що є три свідки ДТП, які можуть розказати як дід поводив себе під час ДТП, і що їх необхідно допитати.

Втім, суд постановив про спрощений варіант дослідження (суддя Калькова, прокурор Автеній).

«Мене це обурило, тому я сказав, що коли ви хочете здійснювати правосуддя без позиції потерпілих, то здійснюйте і я вийшов із залу суду, бо не було далі сенсу там залишатися», - каже Лавренчук.

Втім, зі слів адвоката, через 10 хвилин його запросили в судове засідання і постановили проводити загальний порядок дослідження та перенесли слухання на 3-тє листопада.

Зауважимо, медики говорять, що травма у дитини серйозна і може призвести до інвалідизації дівчинки.

«Це все дуже індивідуально. Теоретично може бути все що завгодно, втім, в переважній більшості випадків, наслідки можуть бути неприємні, навіть до інвалідизації. Це може потім і сказатися на успішності дитини, яка піде в школу, це стосується інтелектуального розвитку. Травма важка», - пояснює у коментарі для Інформаційного агентства Волинські Новини нейрохірург Іван Бобрик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Іван Показати IP 24 Жовтня 2014 22:26
Неодноразово бачив, як жінки, штовхають коляску і розмовляючи по мобільнику, переходять дорогу навіть не озирнувшись по сторонам.
321 до Іван Показати IP 25 Жовтня 2014 00:10
Старим очколупам анулювати права! Центр міста, тиснява, яким треба бути сліпим старим сліпнем щоб не помітити дитину з коляскою і 12 метрів протягнути переходом, га?
У-ух! до 321 Показати IP 25 Жовтня 2014 17:12
Всім водіям,хто в нетверезому стані утворює ДТП-відривати яйця...
Лина до Іван Показати IP 26 Жовтня 2014 16:59
Криминалисты говорят, что все версии имеют право на существование. Когда то историю смотрела, как мать специально коляску толкнула под крутую машину чтобы деньги заработать. У дедушки все дети живут за границей. Юля это очень хорошо знала.
Григорій Іванович Показати IP 24 Жовтня 2014 23:20
Дід звичайно неправий! Але і мам потрібно валянком по голові. Єлементарні безпекові правила їм невідомі чи вони свідомо їх порушують, чи можливо мізків зовсім немає? Мало того, що на перехід з коляскою "вискакує" прямо під колеса не вважаючи за потрібне повернути голову вліво (бо вона бачте права...пішохідний перехід) . Автомобіль же не зупиняється миттево, тому можна попасти на той світ , але з глибоким внутрішнім переконанням правоти! Ну і бог з ними, дівулями чи тоб пак горе мамами, а от діток жаль! P. S. Неодноразово теж доводилось бачити , як молода жіночка (з вигляду інтелігентна, освідчена і навіть в деякій мірі симпатична) заходить в маршрутку а за нею 4х річна дитина по східцях карабкається. А мамі в голову не приходить (хоча це повинно бути на рівні підсвідомості) - пропустити дитину вперед, при потребі підсадити, допомогти. Тим більше бувають різні ситуації - водій може спробувати зачинити двері.............не вгледівши малюка на східцях. Водію тюрма, дитина каліка, а мама ...мама права .......
мама до Григорій Іванович Показати IP 26 Жовтня 2014 16:55
Так там мами і близько не було бо є такі мами, які дітьми не займаються а тільки гроші на них заробляють, от як компенсації. Ми ще почуємо продовження цієї історії років через 10. Побачите!
я Показати IP 25 Жовтня 2014 08:29
А якщо стався такий прикрий випадок, водіеві треба заплатити потерпілій стороні, гроші необхідні і на подальше лікування, дякуй Господу, діду, що не причинив смерть, машину продай, а з людьми розрахуйся, щоб не кляли тебе , вина ж твоя в основному!!!!
Інспектор Петренко Показати IP 25 Жовтня 2014 08:37
Заборонити керувати транспортом людям, старше 70 років. Тільки у якості пасажира
У-ух! до Інспектор Петренко Показати IP 25 Жовтня 2014 17:19
Водіям,молодшим 70років,хто в нетверезому стані утворює ДТП-відривати яйця.
Водій Показати IP 25 Жовтня 2014 10:32
Цей пішохідний перехід тяжко проїхати і молодому досвідченому водію. Маршрутки зупиняються на переході, стають в два ряди. На зупинці стоїть багато автомобілів під знаком "Зупинка громадського транспорту". Наш мер тимчасово переніс цю зупинку, яка на мою думку незручна для пасажирів і водіїв.
поляк Показати IP 25 Жовтня 2014 11:54
а у нас пішоходи не можуть ступати на пішоходний перехід перед проїзжаючим авто!!!!! І що, ми дурніші за вас???
комент Показати IP 26 Жовтня 2014 16:53
Взагалі яку неповагу проявив автор статті, використавши у заголовку слово "дідом"... Ми так хочемо у Європу але такі ще трошки дикуваті і не дуже культурні. 100 000 компенсації,,,? Мама тої дитинки (яка є громадським діячем, тому власне так часто про цю ДТП пишуть) грається дуже серйозними речами. Дідусь справді хворий і він віруючий. Бог може зробити так, що дитина справді стане інвалідом, але вже не з вини цього дідуся. Такі випадки були. ЛЮДИ ЯКІ ОСОБИСТО ЗНАЙОМІ З НЯНЬКОЮ, ЯКА ВЕЗЛА КОЛЯСКУ КАЖУТЬБ ЩО дитина навіть не зрозуміла що трапилось і вже все забула. Так, дідусь винен, але не на 100 000. Побійтеся Бога, мамочка! Аби потім не шкодувати.
аноним до комент Показати IP 30 Грудня 2015 14:48
100% с вами гогласна

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus