USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Ковелі берег Турії екскаватори перетворили на болото

24 Вересня 2016 13:23
Днями по ковельській Турії їздили екскаватори. Зокрема, таке явище можна було спостерігати біля ковельського мосту через річку Турія, що на вулиці Сагайдачного. Як пізніше з’ясувалося – це працювали комунальники УВКГ «Ковельводоканал». Вони прокладали труби, тобто тягнули їх із одного кінця берега на інший, через водойму, і для цього задіяли техніку, - інформує ПроКовель.

Місцеві жителі зраділи такому, адже сподівалися, що техніка працюватиме над розчищенням водойми. Але, насправді, все було не так.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, ще восени 2015 року частина водяної артерії Ковеля річки Турія, що в центрі міста, була щільно вкрита дрібними зеленими водоростями. А згодом ситуація дещо змінилася: зелений килим набув тьмяно-коричневого кольору і поступово намагався рухатися за течією, яка ледве помітна. Однак далі ділянки водойми, що в районі мосту на вулиці Сагайдачного, це полотно не просувалося, бо там русло річки булозовсім захаращено очеретом та іншими водоростями. А це створює суттєвий бар’єр на його шляху.І під час щотижневих нарад у заступника міського голови Андрія Товстиги постійно звучали запевнення, що річка поступово очиститься й сама, була б лише течія, а отже бити на сполох не потрібно.

Навесні місцеві жителі облаштували зону відпочинку на березі річки і чекали сезону купання.

І вже на початку літа 2016 року стає відомо, що у Турії заборонили купатися. Вода у річці не відповідала нормативам за мікробіологічними показниками. Тому волинян просили утриматися від купання у водоймі.

Упродовж літа фахівці шукали джерело забруднення Турії, адже вміст кишкових паличок у водоймі перевищував норму у 50 разів, а відповідні служби й досі не знайшли винних у цьому лихові, тому ніхто так і не покараний.

Отже, побачивши техніку восени на березі річки Турія, ковельчани вирішили, що річку чиститимуть.

Однак за кілька днів знову забили на сполох. Виявляється, що техніка, яка там працювала, перетворила ділянку ріки на суцільне болото, від якого дуже неприємно тхне. Тепер навіть той єдиний вузенький струмочок-потічок, який був під мостом на початку вересня, безслідно зник. Люди, які рухаються мостом на вулиці Сагайдачного, навіть не приховують свого роздратування та гніву від того лиха, в якому нині опинилася Турія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Kapitan Показати IP 24 Вересня 2016 15:15
Потіче річка і вода зробить своє діло . А хлопці роблять , як можуть . Водій екскаватора мастер свого діла ! Скористувались засухою і міняють на цій дільниці старі труби .
Вол-Вол Показати IP 24 Вересня 2016 15:26
Турію потрібно чистити як і Лугу у Воло-Волинському,іще пару років і не буде існувати цих річок
Ковельчанин Вова Показати IP 24 Вересня 2016 16:17
Люди дуже правильно роблять ,що піднімають тривогу по стану річки . Це наша влада, щоб не приймати рішень заспокоюють людей,що само все пройде . Однозначно ні , катастрофа наближається , такого ще не було . Ковельчани готові навіть скинутися грішми ,щоб вирішити проблему .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus