USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку водій маршрутки за рейс 10 разів порушив ПДР, - ДАІ

4 Липня 2015 10:17
Загалом за місяць рейдів на Волині працівники ДАІ виявили 612 порушень чинного законодавства. Зокрема чотири водії керували автобусами в стані алкогольного сп’яніння.

Із 1 по 30 червня тривав комплекс профілактичних заходів, спрямованих на підвищення безпеки при перевезенні пасажирів і дотримання законодавства пасажироперевізниками.

Про це повідомили у прес-службі волинської міліції.

Днями державтоінспектори здійснили рейд: стежили за маршрутними автобусами обласного центру протягом всього маршруту. За одне коло автобуса зафіксували близько 10 порушень Правил дорожнього руху.

До прикладу, водій автобуса, який рухався по маршруту №12, нехтував вимогами дорожніх знаків і грубо порушував ПДР: не вмикав поворотні сигнали, не пропускав пішоходів на переходах, висаджував пасажирів у місцях, непризначених для цього. Проте цього не визнавав. У результаті такого «відеополювання» працівники ДАІ склали на порушника низку протоколів. Ще один порушник – водій маршруту № 107 - висадив пасажирів просто під світлофором.

- Водії не дисципліновані тому що, коли обілечують пасажирів, не звертають увагу на світлофори, не дотримуються Правил дорожнього руху під час руху на пішохідних переходах. Часто такі порушення трапляються тому, що керівники підприємств не звертають увагу на транспортну дисципліну своїх водіїв під час надання послуг із перевезення пасажирів, - констатує старший інспектор відділу АТІ та УРЕР УДАІ УМВС України у Волинській області Василь Кондратюк.

За період проведення операції «Автобус -2015» працівники Державтоінспекції оглянули 1070 автобусів. В тому числі 146 тих, які здійснюють нерегулярні перевезення, та 41 транспортний засіб, який використовувався для перевезення організованих груп дітей.

Правоохоронці виявили 71 технічно несправний автобус, 15 із яких їздили з несправним або заблокованим аварійним виходом. У 8-ми автобусах були незаконно встановлені додаткові місця для сидіння, у 13-ти - несправні зовнішні світлові прилади. З несправними шинами та колесами їздили 18 транспортних засобів, 4 мали несправності рульового управління. Один автобус був незаконно переобладнаним для роботи на газовому паливі з порушенням вимог законодавства.

Загалом працівники ДАІ виявили 612 порушень чинного законодавства. Зокрема чотири водії керували автобусами в стані алкогольного сп’яніння, 21 - перевищив швидкість. 134 автобуси перевозили пасажирів понад встановлену кількість. 50 перевізників порушили вимоги дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг біля автовокзалів, ще 85 порушили правила зупинки і стоянки в місцях масових відправлень пасажирів.

113 водіїв відхилилися від визначеного маршрутного руху. Двоє водіїв керували автобусами без ліцензійної картки. Крім того, в одному випадку автобусом, маршрут якого складає понад 500 кілометрів, керував один водій. Крім того, 12 автобусів зберігалися поза встановленими місцями їхньої стоянки, що теж є порушенням вимог законодавства.

Під час перевезення організованих груп дітей державтоінспектори виявили два порушення. Обов’язковий технічний контроль не пройшло 11 автобусів.

Загалом працівники Державтоінспекції склали 616 адміністративних протоколів.

Державтоінспекція нагадує: пасажирі повинні відстоювати свої права на безпеку та комфорт під час пасажирських перевезень. Бо ж, заходячи в автобус, довіряєте своє життя тому, хто сидить за кермом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Василь Показати IP 4 Липня 2015 10:54
за порушення на громадському транспорті потрібно позбавляти права керування!
бандеровець Показати IP 4 Липня 2015 11:27
пристройтеся за якимсь джипом і поки він переїде Луцьк якраз за суму штрафів можна буде машину конфісковувати...
Лучанин Показати IP 4 Липня 2015 13:26
Всього 10 порушень? Та його нагородити треба як самого законослухняного водія!!! Я кожен день на роботу проїзжаю десь 4 частину маршрута. Не було жодного разу щоб я не нарахував менше 20 порушень будь-яким водієм. Про правила пасажирських перевезень я взагалі мовчу. А рахую я автоматично, бо колись відповідав на підприємстві за безпеку руху і сам завжди намагаюся не порушувати (якщо порушую, то з не залежних від мене причин). "134 автобуси перевозили пасажирів понад встановлену кількість" - тільки 134? Кожна, абсолютно кожна маршрутка! Маршрутне таксі зобов'язане перевозити лише сидячих пасажирів і загальна місткість тут ні до чого. Тут або штрафуйте, або замість "Маршрутне таксі" пишіть "Рейсовий автобус". Але ж і вартість проїзду треба зменшити. От тут і собака порилася, як кажуть. Показуха чергова.
Лучанин до Лучанин Показати IP 5 Липня 2015 00:50
+5 Автору коменту! Невже для всіх секрет(Маршрутне таксі зобовязане перевозити лише сидячих(З ремнями безпеки!) пасажирів ) і т.д..........................
Хлоп до Лучанин Показати IP 5 Липня 2015 09:53
за останній місяць був свідком наступних неадекватних дій водіїв маршруток: 1. їхав в маршрутці на сидінні з боку водія. Він на швидкості 40 км на год двічі не пропустив людей на переході, при чому один раз маму з коляскою, пролетів біля неї прямо під носом, я думав, що зачепить, але обійшлося. 2. матір виходила з дитиною з машрутки тримаючи її за руку, не встигла вона вийти з неї, як він двері закрив і рушив, дитині пережало руку дверима, я не буду говорити, як почувалась мати і дитина. Водій мало того, що агресивно реагував на зауваження, так навіть не дозволив собі, вийти з машрутки і подивитися чи все добре з тим малим і вибачится перед ними. Причина таких дій, які сталися на одній ділянці дороги від Північного кільця до Гостинця - конкуренція між однорідними маршрутами. (обєктивний фактор). Про субєктивний я промовчу.
лучанка Показати IP 4 Липня 2015 18:36
А біля готелю Україна як зупинялися маршрутки на тролейбусній зупинці так і зупиняються. Хоча був рейд, чимало водіїв заплатили штраф(особисто спостерігала) що зупиняються не на маршрутній зупинці, ще й знаки є. Люди бігають від одного знака до іншого, бо ж водіям все дозволено.
ГАд Показати IP 4 Липня 2015 19:21
якщо МАРШУТКА ПОРУШУЄ 10 раз ТО ГАЇШНИКИ 5 раз....
АС2288ВЕ Показати IP 4 Липня 2015 20:04
А я сьогодні дав 100 грн ментозаврам на Набережній... жити по-новому???!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! до АС2288ВЕ Показати IP 5 Липня 2015 00:44
a tu pochnu z sebe !!! ne dawatu nijakuh wzjatok, a schob ne dawatu, to potribno nichogo ne poryshywatu i tilku todi mozna byde schos zminutu !!!
5 до АС2288ВЕ Показати IP 5 Липня 2015 09:06
Просто їхав зупинився і дав 100 гр ? Круто
Андрій до АС2288ВЕ Показати IP 5 Липня 2015 16:34
Сьогодні "відкупився" 100 гривневою бумажкою? Завтра готуй ЧИМ "відкупитись" від Всевишньго.. (чи "застрахований" в нього?)
Свідок Показати IP 7 Липня 2015 00:54
Сьогодні 06.07.2015 близько 19 год. 30 хв. невідомий молодий чоловік на автомобілі ВАЗ-2101, з державним номерним знаком АС 2203 ВВ, жовтого кольору, збив пішохода на пішоходному переході та втік з місця події. Хто буде бачити цю худ...бу ловіть його і натовчіть йому пику. Шкода старенької бабусі яку він ледве не переїхав на дорозі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus