USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Непалі – 120 українців, - МЗС

26 Квітня 2015 22:15
МЗС України встановив зв'язок з 50 зі 120 громадян України в Непалі, інформації про загиблих не зафіксували. Про це повідомив речник МЗС України Євген Перебийніс, - інформує Українська правда.

Нагадаємо, 25 квітня у Непалі через руйнівний землетрус загинули більше тисячі людей. Новий потужний землетрус трапився сьогодні, 26 квітня.

«Список громадян України, які перебувають або можуть перебувати на території Непалу, змінюється з кожною годиною і зараз в цьому списку - близько 120 наших співгромадян. Зв'язок встановили приблизно із 50 з них, а з 70 зв'язок поки відсутній», - повідомив він.

При цьому Перебийніс озвучив рекомендації для українців, які перебувають в Непалі в цей час.

«По-перше, громадяни, які вже повідомили про своє місцезнаходження, якщо у них є де ночувати і вони знаходяться в безпеці, їм рекомендують знаходиться в цьому місці і чекати зв'язку з нашим консулом в Індії, який спеціально прибув до Непалу, або з почесним консулом у Непалі», - зазначив він.

Якщо ж українцям ніде ночувати, їм пропонують збиратися в почесному консульстві в Непалі за адресою House No.122, Bhagwan Marg, NarayanChour, Naxal, Kathmandu, Nepal (телефон + 977-1-441-6544, + 977-1-441-6767 ).

«Наш консул у Непалі готовий забезпечити проживання та харчування громадянам України», - повідомив речник МЗС.

Також, сьогодні Петро Порошенко доручив відправити до Непалу літак, щоб забрати постраждалих українців додому. Про це Президент повідомив у своєму блозі у мережі Facebook. «Доручив міністру закордонних справ та міністру оборони відправити до Непалу літак, щоб забрати постраждалих українців додому»,- зазначив він.

«Українська сторона опрацьовує усі шляхи евакуації своїх громадян, у тому числі можливостями європейських партнерів», - наголосив речник МЗС України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus