USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Світязі викрили підпільний кінотеатр

29 Липня 2016 13:42
Працівники відділу кіберполіції у Волинській області Департаменту кіберполіції Нацполіції України спільно із працівниками ГУНП у Волинській області викрили діяльність підпільного кінотеатру у селі Світязь Шацького району. За фактом порушення авторського права і суміжних прав поліція відкрила кримінальне провадження, - повідомили у прес-службі поліції Волинської області.

До відділу кіберполіції у Волинській області надійшло відношення від «Української антипіратської асоціації» про те, що у одній із соціальних мереж поширюється інформація з приводу діяльності підпільного кінотеатру, у селі Світязь, Шацького району.

«Працівники кіберполіції перевірили інформацію та встановили, що дійсно у підпільному кінотеатрі незаконно, без дозволу правовласника транслювали відеотвори. Діяв підпільний кінотеатр майже місяць. Сума завданих збитків за порушення прав інтелектуальної власності становить майже 90 тис. грн.», – повідомив начальник відділу кіберполіції у Волинській області Дмитро Мірчук.

У приміщенні кінотеатру поліцейські виявили та вилучили ноутбук із скопійованими аудіовізуальними творами з якого здійснювалась трансляція, професійний проектор, екран з алюмінієвим напиленням, стільчики, буклети, рекламні плакати, афіші, квитки, графіки бронювання та зайнятості місць, бензогенератор, аудіосистему та гроші, отримані від незаконної діяльності.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 176 (Порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 17 тис. грн. штрафу, або виправні роботи на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк з конфіскацією всіх примірників творів, матеріальних носіїв комп'ютерних програм, баз даних, виконань, фонограм, відеограм, програм мовлення та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувались для їх виготовлення. Триває слідство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
авсуер Показати IP 29 Липня 2016 13:58
який же він підпільний, якщо всі його бачать,тим паче для всіх було дуже цікавим
Дмитро Показати IP 29 Липня 2016 13:58
медаль доблесній поліції не забудьте дати
Анонім Показати IP 29 Липня 2016 14:05
Тепер тільки бухати... Останній кінотеатр і той закрили(
Леонід Показати IP 29 Липня 2016 14:34
Що вже викрили,то викрили... Мабуть цілу операцію розробляли! Задіяли прикордонників,авіацію,попередили силовиків сусідньої Білорусії про можливу втечу злочинців на їхню територію... Навіть на мильну бульбашку справа не тягне...
Анонім Показати IP 29 Липня 2016 14:53
Дебіли а не поліція, а влада ще гірше. Куди людям ходити з зарплатою в 2000 гривень?
Анонім Показати IP 29 Липня 2016 14:55
Деб*льна влада поліція, у людей вже все позабирають, а в кінотеатер "Легальний" з зарплатою в 2000грн свісно сходиш. Нехай посадять всіх при владі з конфіскацією всього майна, а не займаються хто зна чим.
Олег Показати IP 29 Липня 2016 20:45
Очевидно всі інші види злочинності вже ліквідовані, на шляху до повної безпеки громадян стояв цей кінотеатр. "Професіонали" усунули і цей бар'єр. :)
Олег Показати IP 29 Липня 2016 20:56
Поліція покликана захищати права громадян України у першу чергу, а не закордонних "правовласників" (кінокомпаній). "Слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 176 (Порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 17 тис. грн. штрафу, або виправні роботи на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк з конфіскацією всіх примірників творів, матеріальних носіїв комп'ютерних програм, баз даних, виконань, фонограм, відеограм, програм мовлення та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувались для їх виготовлення." У яких випадках дух закону повинен мати верховенство над буквою закону? Можливо часом просто варто керуватися здоровим глуздом?
Іван Показати IP 30 Липня 2016 14:18
Я проти піратського контенту! Від цього у нас менше фільмів в українській озвучці. Мені не шкода переплатити пару гривень і подивитись фільм у гарній якості.
Петрович Показати IP 30 Липня 2016 21:37
Коментарі деяких #свідомих громадян надзвичайно #вражають.
Любомир Показати IP 30 Липня 2016 21:45
Україна як і інші європейські країни має захищати авторські права!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus