USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Ковелі пожежники хочуть закрити ринок. ФОТО

4 Червня 2011 09:48
Ковельські пожежники заявляють, що заборонять діяльність одного з міських ринків Ковеля через критичну ситуацію з порушенням правил протипожежної безпеки.

Про це повідомив інспектор ВДПН Ковельського РУ УМНС України в Волинській області Олександр Місюра.

«В переважній більшості питанню пожежної безпеки на наших ринках приділено мінімум уваги», - вважає начальник відділу державного пожежного нагляду Ковельського РУ У МНС України в Волинській області – Володимир Войтанік

Пожежники звертають увагу, що 30 травня в Подільському районі Києва на ринку «Виноградар» пожежа знищила 56 торгівельних павільйонів з товаром побутового вжитку на площі 1000 кв.м. Збитки становлять мільйони доларів.

Найчастіші причини таких пожеж - порушення правил пожежної безпеки, кажуть пожежники.

Начальник відділу державного пожежного нагляду Володимир Войтанік стверджує, що ситуація з протипожежним станом на ринках Ковеля – далека від допустимих норм.

Відтак з огляду на вкрай незадовільний протипожежний стан найближчим часом припинить функціонувати госпрозрахунковий привокзальний ринок Ковеля. Ситуація тут – критична, кажуть пожежники.

Велика кількість торгових точок встановлені впритул до капітальних споруд. У випадку пожежі в будь-якому із цих павільйонів або ж у будівлі під'їхати пожежною технікою буде неможливо А загальна кількість споруд набагато перевищує норму.

Міська влада та адміністрація ковельського ринку неодноразово були поінформовані про небезпечний протипожежний стан та отримували вказівки щодо його поліпшення.

Адміністрація ринку отримала попередження, відбулася штрафами, але змін не сталося, - стверджують пожежники.

Зокрема, пропонувалося виділити територію в межах Ковеля, куди б перенесли павільйони, що розташовані всупереч протипожежним правилам, розробити проектно-кошторисну документацію і дотримуватися її. Ця проблема розглядалися також на комісіях техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Але усі спроби навести порядок успіхом не увінчалися.

Тим часом виростали нові кіоски та контейнери без будь-яких дозволів та погоджень, а адміністація ринку продовжувала ігнорувати протипожежні приписи.

Тому задля безпеки відвідувачів та збереження матеріальних цінностей подальше функціонування привокзального ринку Ковеля буде припинено, - повідомили у Ковельському РУ УМНС України у Волинській області.

Подібні труднощі більшою чи меншою мірою характерні для багатьох ринків, - кажуть пожежники. Однією із найбільш важливих проблем є дотримання визначених розмірів проїздів, проходів і протипожежних розривів на торговельних периметрах. Ця проблема є цілком закономірним наслідком того, що при будівництві та реконстукції не були розроблені і погоджені з органами ДПН схеми розташування павільйонів.

Як гриби після дощу, виростають на люках пожежних гідрантів, впритул до капітальних будівель та споруд торговельні намети, кіоски. А у випадку лиха дістатися до джерел водопостачання практично неможливо. Безконтрольно встановлюється торговельне обладнання, відсутні вільні евакуаційні проходи на ринках.

Окрім того, скрізь порушується заборона паркувати транспортні засоби при в'їздах на територію та на евакуаційних шляхах, а також на відстані менше 10 метрів від зовнішніх стін будівель і споруд.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Олег Савчук Показати IP 4 Червня 2011 11:45
Окрім "адміністація ринку продовжувала ігнорувати протипожежні приписи" є і штрафи. Тому все це більш схоже на команду "фас" і переділ власності.
волиняка з володимира Показати IP 4 Червня 2011 12:24
Почалося !!! Напевне доберуться і до Нововолинська і до Володимира,Горохова Даваль -давлять податками та пенсійними внесками- витримуемо,тепер власники великих супермаркетів підключили пожежників- бо необхідна очищиена від дрібних підприемців територія під універсами. Запитання - а де ж ті пожежники були десяток років тому - коли давали дозвіл міській адміністрації на функціонування таких ринків?Що ж влада змінилася,та й губернатор у нас Борис Климчук "хороший,людяний народнийҐ" і він як і його президент почує кожного з великих бізнсменів!
Токарський Показати IP 4 Червня 2011 12:49
Це я проплатив,щоб ринок закрили,ы тоды базарники побыжать в мый Ювант... А то "дыло-труба" !
Літак Показати IP 4 Червня 2011 15:14
Друзі, все правильно - "наступає" нова влада на підприємців... шукають любі приводи щоб принизити, приструнити а потім і закрити... Така сама ситуація в Любомлі була - "страхали" підприємців, що пожежники закриють ринок, міська рада скоріше виставила територію базару на аукціон, нерахуючись з думкою підприємців... Тепер "чекаємо" на приватника, що приведе до збільшення тарифів на послуги... декому прийдеться закриватися... Скажіть будьласка, чому влада так принижує підприємців ???...
РВК Показати IP 4 Червня 2011 15:25
Які дюжі файні хлопці на фото. Ось які вони , кровосісі. По-суті. Жах з пожежною безпекою є на любому ринку. Зверніть увагу на плетиво дротів коли будете на Варшавці кприміром. Факт 2. В Грузії, яка семимильними кроками зараз йде в Європу пожежної інспекції так само як санітарної не існує.
відвертий Показати IP 5 Червня 2011 00:22
пора брати місце в юванті-поки недорого.ато до нового року буде космос ціна
kamil Показати IP 5 Червня 2011 12:20
Заголовок трошки інший маэ бути "У Ковелі пожежники хочуть відкат. ФОТО"
Громада Показати IP 5 Червня 2011 17:09
Скоро на ковельських ринках пройти не буде не то що проїхити пожежною. Нехай хоч трохи наведуть порядок так як в Луцьку на ринках.
Патріот ринка Показати IP 5 Червня 2011 17:14
Адміністрація ринку пороздавала місцця де тільки можна не питаючись в пожежників а зараз голову чухають що людям пояснити. А пожежники тут не причом. Тут винні керівники ринка хто дозволяв стільки ставити контйнерів? Правильно роблять що хочуть закрити.
Справедливість Показати IP 6 Червня 2011 09:08
А якщо згорить, то винними, хто будуть?...пожежники, які дозволили функціонувати ринку з недотриманням норм пожежної безпеки. А потім будуть шукати корупціонерів. Правильно, хлопці не підписуйте той ринок, нехай наведуть порядок, а потім працюють.
! Показати IP 11 Червня 2011 10:54
СІЛЬКИ вимагають за те щоб не закрити?Адже стан протипожежної безпеки постійно контролюється.Аж сьогодні пожежники проснулися і несподівано для себе побачили що все не так.А ДОТЕПЕР РЕГУЛЯРНО СОБІ В КАРМАН ГРЕБЛИ і все було так.
Віка Показати IP 17 Червня 2011 13:23
А мене цікавить таке питання: куди діватись всім підприємцям, які здійснювати торгівлю на ринку і сумлінно сплачували за оренду клаптика землі, всі податки та ринковий збір, заплатили чималі гроші за свої магазинчики та контейнери?
Рома Показати IP 7 Липня 2011 09:06
Та влада вже тих людей, які працюють на ринку, так за_бала, що люди скоро на щось підуть... Самі не працюють та й іншим не дають! Це просто жах!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus