USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

У Луцькому притулку для тварин масово знищують собак?

22 Липня 2013 19:37
Член громадської організації «Товариство захисту тварин» Лариса Винокурова та інші зоозахисники не задоволені роботою директора КП «Ласка» Дани Новарчук. Вони переконують, що у притулку виник спалах сказу, через який довелося умертвити понад 150 тварин.

Вона ходить, як королева, і нікого не слухає

Бухгалтер ГО «Товариство захисту тварин» Лариса Винокурова в коментарі Волинському інформаційному порталу зауважила, що претензій до директора КП «Ласка» Дани Новарчук як до людини ні вона, ні волонтери не мають. Мовляв, вони разом взялись за захист тварин ще у 2008 році, оскільки вірили, що роблять добру справу. Проте нині ситуація змінилась. «Вона ходить, як королева, і нікого не слухає», - пояснює жінка.

«Мене не влаштовує її ставлення до собак. Вони помирають у такій кількості, що... Вибачте, але вона - не Бог: їй ніхто не давав права вирішувати, хто повинен жити, а хто ні. На сьогоднішній день вона умертвила вже 157 тварин», - обурюється Лариса Винокурова. За її словами, у притулок потрапив собака, хворий на сказ. Оскільки тварину нормально не ізолювали, то вона покусала інших чотирилапих, яких після прикрого інциденту довелося евтаназувати. Натомість захисниця тварин переконана, що епідемії можна було уникнути.

«Трапилося так, що алкоголіки, які там працюють, зачинили в боксі скаженого собаку, а той вистрибнув і почав кусати інших», - пояснила жінка. Саме тому, мовляв, і довелося умертвити чимало тварин.

В суд - на захисницю тварин

«Якби вона виправила свої помилки та почала по-людськи працювати, то ми б усі її лишень підтримували», - додала Лариса Винокурова.

Опісля жінка заявила, що волонтери мають намір за жорстоке поводження з тваринами подати в суд на Дану Новарчук, яка, за словами члена ГО, всі рішення приймає одноосібно. Крім того, не обліковуються, за словами захисниці тварин, і кошти, які збираються у скриньки як благодійна допомога. Мовляв, ніхто не веде звітності, а збори членів організації, на яких зазвичай вирішують, на що варто спрямувати зібрані кошти, – давненько не проводяться.

Також жінка висловила свою думку з приводу того, що Дана Новарчук спробувала усунути її з посади, призначивши натомість на це місце працівника КП «Ласка». Так, за словами Лариси Винокурової, директору КП не сподобалось те, що бухгалтер повстала проти свавілля в собачатнику. Варто зауважити, що наразі цією справою займаються правоохоронці.

Своєю чергою, директор КП «Ласка» Дана Новарчук спростувала інформацію про те, що саме таку кількість тварин довелось евтанизувати.

«Ми подавали офіційний звіт. Він є на сайті Луцької міської ради. Принаймні ветеринарне управління мало його розмістити. Тих тварин, які їхали зі скаженою собакою, було усього 30 осіб», - зауважила вона.

Сімнадцять із них – дорослі особини, а решта – цуценята. Саме цих тварин, за словами Дани Новарчук, довелося умертвити, оскільки ті контактували з хворою особиною, а це - стовідсоткове зараження сказом. До речі, усіх працівників КП наразі теж обстежують у лікарні та вакцинують проти хвороби.

«Це - псевдоволонтери. Тому що я є головою громадської організації «Товариство захисту тварин» і ніхто з тих лучан, які скаржаться на роботу КП, не мають стосунку до ГО», - наголосила Дана Новарчук.

Проте, як виявилось, Лариса Винокурова таки була бухгалтером в ГО. «Так, вона є членом організації. Поки що. Але вона давним-давно нічого не робить, тільки пише скарги в прокуратуру на свою ж організацію, тому ми будемо робити збори і говорити про те, чи має вона бажання бути з нами, чи ні», - уточнила Дана Новарчук.

Також директор КП переконує, що всі звіти про вилучення коштів зі скриньок разом із чеками були надані правоохоронцям, а тому вона не розуміє, чому виникають питання про неправомірні використання коштів. За словами Дани Новарчук, за півроку зі скриньок зібрали 6 тисяч гривень, а натомість витратили 14 тисяч. «Ви можете зрозуміти, скільки своїх особистих коштів я витратила на притулок? Математика проста», - резюмувала Дана Новарчук, запропонувавши волонтерам і людям, які пишуть скарги, створити власну організацію та допомагати тваринам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
собака Показати IP 22 Липня 2013 20:25
гав-гав-гав
D Показати IP 22 Липня 2013 21:00
А чому алкоголіків беруть на таку роботу? Це робота з тваринами, поведінку яких важко прогнозувати.
Каріна до D Показати IP 22 Липня 2013 21:26
бо нормальні люди не хочуть туди йти. це для них брудна робота..граблями гамно прибирати добре, що просто бажаючі приходять та допомагають
D до Каріна Показати IP 22 Липня 2013 22:14
Тут питання не в тому, чи важка робота чи ні, а чому беруть на роботу саме алкоголіків? Ось новина була На Волині зафіксували безробітних у 13 разів більше, ніж вакансій я не думаю, що туди ніхто не хоче працювати з безробітних, мінімалка, як-неяк все-ж буде. Це краще, ніж вдома сидіти.
Гав-Гав-Гав до D Показати IP 22 Липня 2013 22:24
Це ж логічно. Одні тварини, поведінку яких важко контролювати, працюють з іншими. І виходить в них взаєморозуміння.
Чайка Показати IP 22 Липня 2013 21:21
Цікаво, які особисті кошти витрачала Дана, якщо міська рада виділила на утримання притулку, якщо не помиляюсь, 50 чи 100 тис. грн. на рік.
Каріна до Чайка Показати IP 22 Липня 2013 21:24
вони ще не прийшли навіть..і не прийдуть особисто в притулок. а прийдуть в міськ раду, де буде проводитись конкурс..хто виграє тендер на ремонт притулку. і подумайте, хто ці гроші роздерибанить
Гав-Гав-Гав до Чайка Показати IP 22 Липня 2013 22:00
Ото то ізоніазіду на 50 тис. можна накупити - всім шавкам вистачить.
Стефані Показати IP 22 Липня 2013 22:09
та люди добрі, що ви думаєте що 50 чи навіть 100 тис на рік це багато????????????????? порахуйте самі, зарплата працівникам, комунальні послуги, їжа і медикаменти для собак,кількість яких в притулку постійно зростає.... та то ці гроші, крапля в морі.... медикаменти для тварин дууууже недешеві...
Ghbrjk до Стефані Показати IP 23 Липня 2013 09:19
Дана то ти і каріна також ти. то ти вмієш працювати з ПК ну ти мене здивувала. І не боїшся мережі ВАУ!
Хі-хі Показати IP 22 Липня 2013 23:26
Ганьба Дані Новарчук, яка рвалась до посади, а працювати не вміє
Каріна до Хі-хі Показати IP 23 Липня 2013 02:36
Єдина рвалась, єдина зараз тваринам і допомагає. Не вона, то і притулку самого не було б
для Каріни до Каріна Показати IP 23 Липня 2013 13:50
дівчинко, а чому ти те місце, де собаки сидять в клітках метр на метр і в гавні, часто сутками без води і без їжі, дичавіють без спілкування з людьми ( якщо тобі відомо ,то собака - це соціалізована тварина, виведена від диких вовків спеціально для проживання поруч з людиною) - називаєш ПРИТУЛКОМ?! це таке місце, куди собаці не дай Бог потрапити! Чи відомо тобі, "зоозахиснице", які хімічні процеси відбуваються в організмі собаки (яка походить від хижаків), якщо вона не отримує достатнбої кількості тваринного білка (тобто м"ясні та молочні продукти)? Скільки цуценят померло в муках в тебе на руках від інфекції, отриманої в вашому "притулку"? Називайте ресі своїми іменами: буцегарня по вул.Мамсурова, 9 - це просто місце, куди звозять виловлених собак.
Каріна до для Каріни Показати IP 24 Липня 2013 00:10
а я винна в тому шо людям начхати як там живуть собаки? шо коли часто плануються поїздки в притулок аби там допомогти і просто надати ласку тварині, всім пофіг? і всі бочки потім гоняться на волонтерів і працівників притулку? да їх, туди звозять, бо цього потребує народ. і це не зміниш.
Флора Показати IP 23 Липня 2013 13:55
звідки у донедавна безробітної новарчук взялится власні гроші?чи не зі скриньок бува?а Лариса Олександрівна дууууже багато робить для собак,да й новарчук вона багато чого вчила-а та бачите як віддячила...
СКАЙ Показати IP 23 Липня 2013 14:00
Міськрада виділила на притулок 500 тис.гривень,вистачить і на пристойні зарплати,і на корми тваринам.Але очолює притулок ледащо,ото і маємо такий результат.
Каріна до СКАЙ Показати IP 24 Липня 2013 00:11
о Боже, читайте вище! ніякі гроші на притулок не надходили, вони в руках міськради будуть.
сонячна Показати IP 23 Липня 2013 21:48
Новарчук надала правоохоронцям документи про зібрані гроші зі скриньок?! ото новина!!! так всі і без того знають, що вона їх ЗІБРАЛА - ТІ КОШТИ. Але питання в тому, куди і на що вона їх витратила?;)
ЛисЛис Показати IP 23 Липня 2013 22:57
единственный человек, который имел хоть какое-то влияние на ситуацию в "притулке" - покойный Олег Бахматенко... Десятки тысяч гривен не жалел из своего кармана, строил вольеры, сам на своей кэмри возил без разбору больных собак на лечение в ветеринарку...так он и встретил свою смерть с семью подобранными собачатами... Сколько было разборок с Даной по поводу Но тут эта хабалка прибрала все к рукам..Ребят, КП Ласка официально занимается только временной передержкой собак, я видела документы. А собственно госпожа Новарчук там ни за что не несет ответственности. До августа приют закрыт, я не уверенна, что оставшимся псам завозят хоть какую-то еду..нормальных людей поразгоняла, оставила алкашов, которым те собаки, что мусор..Пусть это все будет на ее совести...лично мне кажется, что там большая мания величия, которая требует обязательного лечения...Именно из-за таких людей в нашем городе никогда не будет решена проблема с бродячими псами, а лишь будет постоянно накалятся обстановка между зашитниками и противниками..девочка заигралась в директоршу...
Каріна до ЛисЛис Показати IP 24 Липня 2013 00:14
а було б добре, які зібрались всі любителі та захисники собак та поїхали в притулок, допомогли, поговорили з директором, задали всі питання. а не ляпали в неті. не подобаєтсья керівництво, але любите тварин? то помагайте, а не тріпайтесь
Ирина Показати IP 24 Липня 2013 10:42
"епідемія сказу в притулку" - то вигадана причина, щоб просто знищити всіх собак в притулку, поки він закритий нібито на карантни до 1 серпня. такий метод використовується місцевою владою в різних регіонах час від часу, коли наближається період собачих весіль і кількість собак збільшується - а утримувати усіх в притулках не можуть. так само і на вулицях труять собак кожні півроку. Отакі в нас методи зменшення кількості безпритульних тварин - ні про яку гуманність та європейські методи масової стерилізації собак мова не йдеться.
A Показати IP 25 Липня 2013 11:41
Да! Ну і дана натворила. А я то спочатку думала що вона і справді любить тварин, але це лише гра на публіку. Хто дійсно любив тварин так це колишня директор притулку Галина Петрівна. До речі ніхто незнає чому вона більше не працює там? Якби можна було б її повернути назад.Дуже чесна і відповідальна людина
Юлія Показати IP 25 Липня 2013 15:03
а чому ніхто з чиновників не оприлюднить інформацію про те, що в КП "Ласка" вже НЕМАЄ ПРИТУЛКУ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus