USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку вкладники кредитної спілки не можуть повернути свої гроші

10 Листопада 2010 11:31
Вкладники кредитної спілки «Кредит-плюс», що знаходиться в Луцьку на вулиці Грушевського, оббивають пороги різних інстанцій, аби повернути свої гроші.
Тепер вони впевнені, що діяльність спілки – чергова фінансова авантюра. Про це 9 листопада повідомив телеканал «Аверс».
«Вкладників у нас приблизно 40 чоловік, – каже член кредитної спілки Володимир Левковський. – Загальна сума, ми отак підбили, складає півтора мільйона гривень. Ми гроші ці одержати не можемо. Починаючи з березня цього року, була повністю припинена виплата процентів по вкладах. А видача вкладів почала затримуватися іще з 2008 року».
«Вони незаконно зарахували гроші вкладників, які є власністю вкладників, рішенням спостережної ради 2007 року майном спілки, – додає Левковський. – У спілці не можна одержати ніякої інформації. Все засекречено. Для чого? Тому що там із року в рік розкрадаються кошти вкладників. Половина кредитів тіньові».
Інший член спілки Тамара Раєвич розповіла, що її звернення до голови правління кредитної спілки Лесі Вавілової абсолютно ніякого результату не дали. «Більше того, відчувалося брутальне ставлення до мене, – каже Раєвич, – людини, яка стала вкладником, мала депозит у цій спілці і на прохання надати інформацію про те, якими матеріальними засобами володіє спілка, яким чином ними розпоряджаються, які суми, які відсотки виплачуються, мені у всьому відмовлялося».
Спроба вкладників довідатися про стан справ у «Кредит-плюсі» уже в присутності знімальної групи закінчилася нічим. За дивним збігом обставин двері спілки виявилися замкненими.
«Домовилися про зустріч на 10.30 у спілці, – стверджує Тамара Раєвич. – Але незважаючи на те, що графіком роботи передбачена робота спілки в цей час, спілка закрита. Двері зачинені, нікого із працівників на робочих місцях немає. На вахті пояснили, що зранку нікого із працівників спілки не бачили. У сусідніх приміщеннях, які орендуються, нам пояснили, що працівники спілки зазвичай ховаються від вкладників».
Голова ж правління Леся Вавілова запевняє, що кредитна спілка працює, мовляв, вкладники прийшли якраз у той момент, коли офісний персонал відлучився у справах.
«Закрито, тому що я на лікарняному. Бухгалтер пішла здавати звіти в податкову», – розповіла вона телефоном.
Однак говорити про справи вкладників на камеру голова правління навідріз відмовилася.
Чому такі претензії у вкладників – голова правління не розуміє. Каже, що діє відповідно до статуту: «У статуті чітко написано: поки не буде капіталу – ми не повертаємо».
Зрештою, люди власноруч писали заяви і знайомилися з правилами діяльності спілки, виправдовується голова правління. Каже, гроші у спілку не надходять.
Тож коли повернуть вкладникам кошти, та й чи повернуть взагалі – невідомо.
Наразі шукати правди обурені вкладники збираються з допомогою управління по боротьбі з організованою злочинністю.
На цей раз звернулися колективно, бо попередня заява вкладника Володимира Левковського конкретного результату не дала.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Spaceman Показати IP 10 Листопада 2010 11:43
АО "МММ" та "Русский Дом Селенга" в буремні 90-ті так нічому людей і не навчили. Правду кажуть: "ЛОХ - это судьба".
СМІХОТУН Показати IP 10 Листопада 2010 17:34
скільки говорять.пишуть .попереджають за ті спілки.Просять-люди не ведітся.Але ні -хочеться баснословних відсотків а потім як баба біля розбитого корита волають каравул-пограбували.Самі винні бо жадібні то хай тепер не ридають .То загальновідомий результат. Що мусять всі тепер співчувати дурням чи як.Я не співчуваю-бо нема чого.Несіть в стабільні і перевірені банки.Такі у місті є.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus