USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В озері села Озеро заборонили купатися

3 Липня 2015 10:09
Санітарно-мікробіологічні дослідження складу води у природній водоймі села Озеро, що у Ківерцівському районі показали, що купатися у водоймі заборонено.

Так, склад води з природної водойми села Озеро не відповідає санітарним нормам за вмістом лактозо-позитивних паличок (протокол дослідження від 24.06.2015 №223 Ківерцівського міськрайонного відділу лабораторних досліджень).

Про це повідомляють на сайті Ківерцівського районного інформаційного порталу.

У зв’язку з цим відповідними лабораторними висновками, купатися в природній водоймі села Озеро, в місці масового відпочинку тимчасово «заборонено». З метою упередження виникнення гострих кишкових інфекцій, спеціалісти рекомендують тимчасово утриматись від купання, до отримання результатів повторних лабораторних досліджень.

Крім того, у повідомленні йдеться,що також здійснили дослідження води з озера «Молодіжного» міста Ківерці, озера села Озерця, місця купання санаторія матері і дитини «Пролісок» село Грем'яче. Як свідчать результати досліджень (від 23.06.- 30.06.15) вода за мікробіологічними та санітарно–хімічними показниками відповідає вимогам санітарного законодавства.

Фахівці нагадують, безпечний для відпочинку пляж обов’язково має мати відповідний паспорт, що підтверджує його відповідність усім вимогам безпеки.

Особливо слід остерігатися водойм зі стоячою та малопротічною водою. Купання в таких місцях є категорично забороненим! Вологість, забрудненість та висока температура сприяють розвитку несприятливої бактеріологічної флори: лептоспіри, сальмонели, кишкова паличка, збудники дизентерії, тощо.

Також часто саме водний механізм передачі мають важкі ентеровірусні (типу гепатиту А) та паразитарні інфекції, що довгий час можуть мати прихований характер перебігу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 3 Липня 2015 10:46
"Санітарно-мікробіологічні дослідження складу води у природній водоймі села Озеро, що у Ківерцівському районі показали, що купатися у водоймі заборонено." - Цікаво, якою мовою розмовляє автор цієї статті, бо він не розрізняє слів "заборонено" та, наприклад, "шкідливо".
Ех до Анонім Показати IP 3 Липня 2015 10:57
Тому й заборонено, що шкідливо. А кожна людина нехай сама для себе вирішує, що їй шкідливо і заборонено...
Анонім до Ех Показати IP 3 Липня 2015 14:08
Да ты и сам не знаешь украинского языка. Пардон, не понимаешь того, что написано в статье. Санитарно - эпидемиологическое исследование показывает, можно ли купаться в этой воде, а запрещают купаться иные органы, исходя из результатов этих исследований, но не сами исследования.
Джмол Показати IP 3 Липня 2015 11:40
А що буде, якщо перевірити Світязь?
Жтилель Озера Показати IP 3 Липня 2015 13:20
Там кожного року висить "Купатись заборонено", але всі купаються - з Ківерець, Луцька, ближніх сіл. По вихідних дуже багато відпочивальників, всі пляжи зайняті, ще ніхто там не захворів. Просто місцеву владу заставляють влаштувати там рятувальний пост, а їй простіше повісити табличку з забороною ніж знайти рятувальника.
мешканка Показати IP 23 Липня 2015 14:20
перевірте краще ставок в с.Боголюби, де за бесідки деруть скаженні гроші,а під берегом, що межує з дорогою до села, плаває дохла риба,,,,,,
Мирон Показати IP 3 Червня 2018 22:48
В с Озеро в камишах біля горба поспливали дохлі раки ротани окунь карп але ніхто на це не звертае уваги сморід коли проходиш просто жах на що дивиться клуб рибалок не відомо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus