USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В’язні луцького СІЗО влаштували нічний протест

14 Квітня 2016 08:24
Ув’язнені Луцького слідчого ізолятора влаштували протест через ущемлення їхніх прав на передачі та побачення з рідними.

Це сталося близько півночі, 13 квітня. На місце надзвичайної ситуації виїхали три автівки пожежників, 5 бригад швидкої медичної допомоги та патрулі національної поліції. Згодом під’їхав автобус з бригадою нацгвардійцїв, на випадок штурму.



Три бригади швидкої зайшли в середину, а дві тримали чергування на вулиці. Одна з пожежних машин знаходилась безпосередньо на території слідчого ізолятора, а пожежні рукави протягнули в середину. Виглядало так, ніби ув’язнених заспокоювали холодною водою.

Зі слів родичів в’язнів, які зібралися під стінами СІЗО, ув’язнені підняли бунт через ущемлення їхніх прав на передачі та побачення з рідними. «В СІЗО давно немає постійного начальника, лише змінюються виконувачі обов’язків, через це працівники ізолятора зовсім вийшли з-під контролю, що навіть не гребують виймати продукти з передач, а за побачення вимагають хабарі», - каже брат ув’язненого Сергій.

Згідно з попередньою інформацією від працівників швидкої допомоги, розбитим склом поранилось 12 чоловік з тих, що утримуються в СІЗО. Деякі, ймовірно, різали вени самотужки в знак протесту. Один з поранених в’язнів отримав тяжкі рани та мав бути госпіталізований.

Навколо території слідчого ізолятора зібралася поліція, пожежники, медики, родичі та знайомі ув’язнених. На місце події прибув тимчасово виконувач обов’язків начальника ГУНП у Волинській області Петро Шпига та заступник прокурора області Дмитро Марченко.

Останній заявив, що там нічого не відбувається, надзвичайної ситуації немає, постраждалих теж немає. «Просто три- чотири в’язні били кулаками в двері, вимагаючи для себе «теплих ковдр» та кращого забезпечення», - запевнив він. Інформацію про те що в ізоляторі ув’язнені нібито різали вени він не підтвердив, а присутність швидкої та нацгвардії назвав заходами на випередження на випадок «якби щось було, чи може би було», - сказав Дмитро Марченко на закінчення свого коментаря.

ЧИТАТИ ЩЕ: НАСЛІДКИ НІЧНОГО БУНТУ В ЛУЦЬКОМУ СІЗО. ОФІЦІЙНО

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
знаю Показати IP 14 Квітня 2016 08:40
Автомобілів пожежної в середині слідчого ізолятора не було, а брат Сергій нехай прийде і напише заяву в прокуратуру про вимагання у нього хабара.
віто до знаю Показати IP 14 Квітня 2016 10:45
як думаєш, через скільки хвилин вертухаї дізнаються про цю заяву, і яке життя почнеться у брата?
Кот Показати IP 14 Квітня 2016 09:38
А братви фото?
Просто лучанин Показати IP 14 Квітня 2016 10:12
Жили б правильним життям, працювали, не гнили б в тюрязі. " ошибки молодости" - це ваші проблеми. Самі ж перетворили життя в пекло своїми понтами, поняттями. Як ви до людей - так і вони до вас.
олег до Просто лучанин Показати IP 14 Квітня 2016 11:24
сьогодні хлопці там - а завтра ти !!! тоді побочимо як заспіваєш але такі як ти-- кукурікають!!! від тюрми та суми незарікайся!
До Олега до олег Показати IP 14 Квітня 2016 11:58
коментар було видалено
побратим до Просто лучанин Показати IP 14 Квітня 2016 11:38
бійці 51 також там сиділи, може і про них так скажеш?
Василий до Просто лучанин Показати IP 14 Квітня 2016 12:14
А ты в курсе всего происходящего ? Или живешь так праведно. Никто ни застрахован от этих вещей. Ты на кого то упал не так, или машину побил, ситуаций множество.. И ЗАЕХАЛ. И после этого начинаешь многое понимать. Вот если бы ты там побывал (я лично был) то возможно ты бы и по другому разговаривал бы и не писал этих постов здесь. А по большому счету в статье ничего не говорится о том кто "разморозил СИЗО"........
Ігор до Василий Показати IP 15 Квітня 2016 02:31
Брат Сергей - то семьон?
Киреемв до Василий Показати IP 16 Квітня 2016 00:36
Не разморозил , а еще больше заморозили
Духовний до Просто лучанин Показати IP 14 Квітня 2016 21:46
Дарма ти так, не знаєш що завтра з тобою буде, куди попадеш. Там багато нормальних людей, а бидла і серед нас на волі валом.
дмитро Показати IP 14 Квітня 2016 11:57
вертухаі нагліють не тільки в сізо. деребанять передачі і посилкі і на цумані і на 42. ще ко**и устанавлюють свої норми на вагу ,самі вирішують що і кому можна передавати,хочеш щось отримати краще - ділись з вертухайом або хай родичі башляють. в кінці зміни в сізо вертухайкі цілими пакетами харчі додому тягнуть! а начальство в долі тому і мовчить.
Кот до дмитро Показати IP 15 Квітня 2016 19:53
Я порешал. Тюряга разморожена и на Черном ходу
Volk Показати IP 14 Квітня 2016 12:31
та Ви не забувайте що це місце позбавлення волі, та прав людини, і щоб отримати любі блага суспільста потрібно і самом щось для того робити, ато привикли б.я на волі хуйнь.ю страдати та щей там хочите щоб вам посики неізмірної ваги приходили....
Volk Показати IP 14 Квітня 2016 12:53
та Ви не забувайте що це місце позбавлення волі, та прав людини, і щоб отримати любі блага суспільста потрібно і самом щось для того робити, ато привикли б.ять на волі х*йнь.ю страдати та щей там хочите щоб вам посики неізмірної ваги приходили....
звєрь Показати IP 14 Квітня 2016 13:06
хай би не вєни різали, а вспороли собі животи і гамно по стінах розмазали!!!
звєрь Показати IP 14 Квітня 2016 13:07
коментар було видалено
Жж Показати IP 14 Квітня 2016 20:05
Як нічого не було чому такий кіпіш
777 Показати IP 14 Квітня 2016 20:10
обкурились ? чи п"яні і кохання захотіли! може іх в 5-зірковий готель поселити??
апроллжд Показати IP 15 Квітня 2016 07:05
ну так п'ятизірковий готель є в сізо для вибраний, і передачі там беруть коли треба і які треба. за окрему плату, колишній начальник сізо. все там є. це для простих людей такі умови, і все по закону.
Джін Шагін Показати IP 15 Квітня 2016 08:23
«Продовжувати реформи щодо верховенства права, судової системи, боротися з корупцією, яка стосується щоденного життя людей. Поки ситуація з корупцією не зміниться, пересічні українці не побачать різниці і не будуть задоволені», - сказала Джін Шагін в інтерв’ю «Голосу Америки».
сенаторка Нью-Гемпш Показати IP 15 Квітня 2016 08:24
«Коли я відвідувала Україну, нам українські лідери казали, що ми бачимо справжню зацікавленість у тому, щоб змінити життя людей після революції на Майдані, щоб побороти корупцію, бажання покращити щоденне життя людей. То ж це те, на мою думку, над чим мають продовжувати працювати президент та прем’єр. Насправді, вони не на багато просунулись у питанні боротьби з корупцією, щоб задовольнити потреби пересічних громадян України», - сказала сенаторка від штату Нью-Гемпшир .
Сізо Показати IP 15 Квітня 2016 08:31
І ще дивуємося, чому голландці нас так недооцінили. Хто ту "ложку дьогтю в бочку меду" додав? Скільки б тих офшорних компаній не виявили ніхто ніякого криміналу не знайде й порушень жоден з органів «не вбачить». «Незалежність та перехід на європейський стиль роботи» наших правоохоронних і фіскальних антикорупційних (а чи то вже псевдоантикорупційних) органів продемонстровано в усій красі...і Європі у т.ч. З огляду на їх запопадливість та оперативність у розповсюдженні заяв, що Президент наш ні в чому не винен, підслідним бути не може. Що офшорний скандал для усіх його фігурантів – це погано, от тільки наш чинив по закону та усе з благих намірів. Так що усі юристи, експерти-банкіри, політологи, що впряглися "відмивати" , ну нехай і морально-політичного, але бруду, правду не сховаєш, а думку не запреш. Не зловтішаюсь, а радію що звичайні українці у дуже багато разів переросли ментально свою владу. Судячи навіть з коментарів, звичайнісінький українець знає просте європейське правило виходу з тої халепи, що зветься, по-джентельменськи, а не по-шулерськи. Біда в тому, що існує розрив: український простий люд пішов вперед і це вже нація європейська, а сьогоднішня влада – ще ні. Вона упирається цивілізованому співіснуванню зі своїм людом. Це – ще євразійська квазі-еліта, котра, як каже класик, носить «політичну біжутерію», а не коштовності…
Ххх Показати IP 15 Квітня 2016 11:01
Шановні пропагандисти эвропейського рiвня тюрем, так людина маэ мати гiднi умови навіть пiд час перебування за гратами вiдбуваючи покарання. ....але......для початку треба подбати про наших дітей та пенсіонерів, надати гiднI умови життя працюючiй молоді от тоді прийде черга до пiдвищення якості перебування у мiсцях позбавлення волі.
freeShabala до Ххх Показати IP 20 Квітня 2016 13:39
треба дбати про всіх-читайте Єванглію гл 25!
Димон Показати IP 16 Квітня 2016 07:37
Правильна, а то вертухаи ничего домашнего не хотят передать. Почему вигнали хозяйку, через которого можно было все решить. Токо плохо што он водку носил, я спорцмен и против этого.
freeShabala Показати IP 20 Квітня 2016 13:43
шановні не будьте байдужі до того що коїться у сізо-це завтра відгукнеться всім!
брат Петро Показати IP 22 Квітня 2016 19:23
Зика тра пи*ити з ранку до смерканку,на то в1н зик

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus