USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Військова прокуратура викрила луцьких прикордонників на контрабанді цигарок

26 Серпня 2016 16:10
Військова прокуратура припинила збагачення прикордонників за незаконне переміщення тютюнових виробів через державний кордон України.

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

Військова прокуратура Луцького гарнізону Західного регіону України спільно з Управлінням СБ України у Волинській області, а також оперативними співробітниками оперативно-розшукового відділу та відділу внутрішньої безпеки Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України в рамках контролю за вчиненням злочину, задокументували факти систематичного одержання неправомірної вигоди трьома військовослужбовцями Луцького прикордонного загону на загальну суму 3 тисячі доларів США.

Хабарі призначалися за сприяння у незаконному переміщенні понад 51 тисячі пачок тютюнових виробів через державний кордон України до Республіки Польща.

Як повідомили у прес-службі Держприкордонслужби, на автовокзалі міста Любомль Волинської області задокументували факт отримання хабара у розмірі 500 доларів США. Кошти передавав місцевий житель військовослужбовцю одного з підрозділів за сприяння в незаконному переміщенні через державний кордон України тютюнових виробів.

В подальшому, спільною міжвідомчою групою здійснили обшуки у приватних господарствах осіб, які неодноразово затримувались за спроби незаконного переміщення тютюнових виробів з України до Республіки Польща в межах Волинської області.

У результаті обшуків виявили та вилучили 20 тисяч доларів США, 14 мобільних телефонів, картки мобільних операторів, записники зі схемами протиправної діяльності та грошових витрат. Також, правоохоронці вилучили декілька транспортних засобів, які використовувались цими особами.

Під час передачі прикордоннику частини плати за чергову партію товару затримали і «контрабандиста», якому повідомили про підозру за частиною 1 статті 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) та обрали запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт.

Затриманим прикордонникам-корупціонерам повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 368 КК України (одержання неправомірної вигоди), вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

На даний час військова прокуратура відпрацьовує інших службових осіб Луцького прикордонного загону на причетність до функціонування злочинної схеми з переміщення тютюнових виробів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Захарченко М. Показати IP 26 Серпня 2016 18:28
Серед прикордонників на пунктах переходу, - 90% хабарників і контрабандистів , про це знають всі хто частенько їздить за кордон ...!!!
ПЕРЕХОЖИЙ Показати IP 26 Серпня 2016 22:57
ПРОВІРИТИ БУДИНКИ І АВТО І УСЕ БУДЕ ЗРОЗУМІЛО КОГО КУДИ
правда Показати IP 26 Серпня 2016 23:45
А 1500 гривнів за чергу ніхто не бачить.Показуха!!!
Дід Панас Показати IP 27 Серпня 2016 11:34
Устилуг - КЛОНДАЙК !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus