USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Внаслідок землетрусу в Італії вже загинуло 159 осіб, 368 - травмовані

25 Серпня 2016 09:20
У пошуках живих людей задіяні собаки-шукачі, для розбору завалів продовжує надходити техніка. Кількість загиблих в результаті руйнівного землетрусу в Італії сягнула 159 осіб, - повідомляє ТСН з посиланням на інформацію Associated Press.

Раніше повідомлялося про 120 загиблих. Щонайменше 368 осіб отримали травми. Кількість загиблих може зрости, рятувальники та волонтери продовжують витягувати людей з-під завалів. Зараз вдалося врятувати кілька десятків, проте близько 90 відсотків витягнутих з-під завалів — мертві. Афтершоки тривали кілька годин. Їх відчули навіть у Римі, за 200 кілометрів від епіцентру.

У пошуках живих людей задіяні собаки-шукачі, для розбору завалів продовжує надходити техніка. Раніше зону лиха відвідав прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці і пообіцяв надати допомогу постраждалим населеним пунктам.

Найбільші руйнування в результаті підземних поштовхів — у маленьких містечках Аматріче, Аккумолі та Пескара-дель-Тронто. У кожному населеному пункті влада розгорнула наметові містечка для людей, що залишилися без даху над головою.

Нагадаємо, що землетрус в центральній частині Італії стався у ніч на 24 серпня. Його магнітуда склала 6,2. Найбільше від підземних поштовхів постраждала провінція Лаціо, зокрема, міста Аккумолі, Аматріче, Посту і Аркуата-дель-Тронто.

У деяких містах не вистачає навіть інструментів, щоб впоратися з наслідками стихійного лиха.

Місцеві жителі поділилися, як їм вдалося пережити стихію. "Світло зникло, ми вибиралися з дружиною в суцільній темряві. Під ноги трапляло каміння, уламки меблів. Важко було. А на вулиці стояли усі сусіди, вони кричали і плакали", - розповів один з очевидців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus