USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські міліціонери затримали міжнародного злочинця. ФОТО

22 Березня 2013 12:12
Працівники МВС Волині затримали на Хмельниччині шахрая, який у Луцьку видурював гроші у людей на нібито придбання для них автомобілів. Так, правопорушнику вдалося «заробити» приблизно 1 мільйон гривень.

Про це розповів начальник УМВС України у Волинській області Олександр Терещук під час брифінгу 22 березня.

За словами головного міліціонера Волині, 11 березня до працівників УМВС Волині надійшла інформація від громадян, що щодо них скоїли шахрайства. Так, міліціонери прийняли заяви ошуканих, зареєстрували їх, порушили кримінальні провадження і розпочали займатися цією справою.

Як повідомив Олександр Терещук, правопорушник потрапив у поле зору міліції ще раніше. Виявилося, що шахраєм став 27-річний громадянин іншої країни.

«Він зняв офіс в Луцьку, офіс не дешевий в такому гарному, престижному місці. За офіс вчасно виплачував кошти, найняв до себе на роботу працівників, бухгалтера, яких в результаті теж обікрав: не платив їм зарплату, і почав працювати в різних напрямках», - розповів головний правоохоронець Волині.

Так, злочинець, зокрема, почав займатися продажем автомобілів. Цим займався приблизно 2 місяці. Домовлявся, укладав договори з клієнтами, які виплачували йому за автівки гроші.

«Гроші просто передавали. Це були і 30 тисяч, і 40 тисяч доларів, і 250 тисяч гривень. Суми були немалі. В нас було задокументовано десь 15 епізодів. Якщо загальну суму подивитися, то це приблизно 1 мільйон гривень», - зазначив Терещук.

Тож, врешті, шахрая вдалося затримати, утім, уже не в Луцьку, а на території Хмельницької області.
«Ми доставили його до Луцька. Затримали його за підозрою у вчиненні злочину за статтею 208 КК України і сьогодні він знаходиться в місцях позбавлення волі», - зауважив правоохоронець.

Під час обшуку у шахрая знайшли різні посвідчення, зокрема, й працівника МВС, форму полковника з пагонами. «Він використовував цю форму під час шахрайських дій», - додав Терещук. Тож, щодо цього факту також порушать кримінальне провадження за статтею 358 ККУ. Окрім того, у злочинця вилучили два дорогих автомобілі, речі та гроші.

Терещук зауважив, що шахрай і раніше мав проблеми з законом. «В одній з країн знаходився у розшуку. Зараз ми зв’язуємося із правоохоронцями цієї країни і будемо разом розслідувати це кримінальне провадження», - додав правоохоронець.

«Пізніше ми дамо фотографію, можливо, хтось впізнає шахрая, а він тривалий час працював на теренах України. В цьому напрямку ми будемо працювати. Всі заяви, які будуть поступати, вони будуть реєструватися і далі будемо робити все у законному порядку», - підсумував Терещук.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Капітан Показати IP 22 Березня 2013 17:12
Людина , яка дійсно не знає " механізму " купівлі- продажу транспортних засобів може дісно повірити в цю казку !!! Працював , тому що йому ніхто не мішав і досить довго . А коли перестав " відстьогувати " вот і спіймали . Зачьот УМВС !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus