USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські правоохоронці затримали осіб, які обкрадали церкви України

3 Вересня 2013 19:00
Завдяки спільним діям волинських оперативників у Вінницькій області затримали злочинну групу, учасники якої, протягом тривалого часу, обкрадали церкви та храми на території всієї України, інформують у прес-службі волинських правоохоронців.

«У складі групи було четверо осіб. Це, зокрема, організатор, його кум, котрий працював водієм, громадянська дружина, яка надавала інформацію про старовинні церкви, та чоловік, який скуповував крадене майно», – розповів начальник УМВС України в області генерал-майор міліції Олександр Терещук.

Щодо осіб зловмисників: 46-річний організатор та його 26-річна співмешканка – мешканці сусідньої держави. Однак після того, як чоловіка оголосили в розшук, через переховування від відбування покарання за скоєння крадіжок, вони переїхали у Кривий Ріг Дніпропетровської області. Тут же познайомилися з 34-річним місцевим жителем, який згодом став їхнім кумом. А невдовзі розшукали 33-річного киянина, який купував крадене.

Зловмисники спеціально виявляли стародавні храми, адже там могли зберігатися цінні старовинні ікони, які їх, власне, і цікавили. Загалом встигли «похазяйнувати» у Волинській, Вінницькій, Сумській, Чернігівській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Тернопільській та Черкаській областях. Нині вони обґрунтовано підозрюються у викраденні більше чотирьох десятків образів.

Згідно з інформацією волинських міліціонерів, зловмисників на «гарячому» затримали вінницькі оперативники. Зі слів головного міліціонера Волині, «вони саме обікрали церкву в одному із сіл Могилів-Подільського району. При цьому у них вилучили три ікони, Євангеліє, 14 тисяч гривень та інші речові докази, що свідчать про їх причетність до скоєння цього злочину».

Під час санкціонованих обшуків у помешканні киянина виявили 29 ікон, церковне начиння, Євангеліє. З його слів, усі ці речі він, колекціонер, отримував від 46-річного мешканця Кривого Рогу.

За всіма фактами крадіжок із храмів правоохоронці відкрили кримінальні провадження за частино 3 статті 185 - крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище - Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачене покарання до шести років позбавлення волі.

Нині організатор арештований, щодо інших учасників злочинної групи - вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. Триває слідство.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
..... Показати IP 3 Вересня 2013 20:46
У церкві в селі Омельне кілька місяців назад було вкрадено старовинне євангеліє та більше десятка старовинних ікон. Викрадачів так і незнайдено.
Нічого Показати IP 4 Вересня 2013 15:34
Не хвилюйтесь Аллах їх покарає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus