USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинських міліціонерів засудили за жорстоке побиття чоловіка

12 Серпня 2014 15:18
Підсумок у тривалій скандальній справі про побиття мешканця Рожищенського району двома дільничними міліціонерами підвів Апеляційний суд Волинської області.

Засідання суду відбулося 12 серпня. Під час попереднього засідання 31 липня розгляд справи довелося перенести, оскільки, як виявилося, у судовому процесі мав брати участь інший суддя.

Нагадаємо, двоє правоохоронців із Рожищенського райвідділу МВС – Андрій Масалов та Віктор Рудусь 27 жовтня 2011 року побили мешканця села Романів Рожищенського району Бориса Бекуріна, який на той час мешкав у реабілітаційному центрі у Рожищі. Від нього міліціонери вимагали «співпраці», тобто, пропонували бути їхнім інформатором.

Внаслідок травм, постраждалий залишився інвалідом 3 групи, та, з його слів, не спроможний відтоді працювати та заробляти гроші. Борис Бекурін отримав закриту травму сечостатевих органів - розрив сечовивідного каналу та забій сечового міхура, що є небезпечним для його життя. Чоловік каже, його тоді ледве не забили до смерті.

Самі ж підсудні стверджували, що не мають стосунку до побиття чоловіка, а важких травм він завдав собі сам, оскільки зловживає алкоголем. До того ж, Віктор Рудусь стверджував, що постраждалий був зацікавлений у тому, щоб несправедливо його звинуватити. Мовляв, під час роботи у правоохоронних органах, він збирав матеріали із приводу протиправних дій Бориса Бекуріна. До того ж, Віктор Рудусь нагадав, що постраждалий сам неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності.

Раніше, 29 травня, Ківерцівський районний суд виправдав підсудних. Втім, прокуратура Луцька подала апеляцію.

Борис Бекурін, до того ж, вимагав стягнути з обвинувачених кошти, які були витрачені на його лікування (40 тисяч гривень) та відшкодувати моральні збитки (100 тисяч гривень). Так, він змушений був лікуватися у Рожищенській центральній районній лікарні та Волинській обласній лікарні. Варто зауважити, у матеріалах справи йдеться про те, що подібні травми постраждалий не міг отримати під час падіння з висоти власного росту, як стверджує захист.

У підсумку, обвинувачених визнали винними. Рішення Ківерцівського районного суду від 29 травня цього року щодо виправдання Андрія Масалова та Віктора Рудуся скасували. Андрій Масалов отримав покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 8 років, Віктор Рудусь – 6 років та 7 місяців позбавлення волі.

Колегія суддів також постановила задовольнити позови Рожищенської ЦРЛ та Волинської обласної лікарні та стягнути із засуджених кошти, витрачені на лікування Бориса Бекуріна. Позов на відшкодування матеріальної та моральної шкоди, відповідно до рішення суду, підлягає частковому задоволенню, оскільки протягом 1,5 року постраждалий не може брати участь у суспільно корисній праці у зв’язку із лікуванням, після отриманих травм є інвалідом, поніс моральні страждання. Разом з тим, він зміг підтвердити матеріальні витрати на лікування на суму лише 816, 58 гривні.

Підсудних взяли під варту у залі суду. Суддя Олександр Пазюк нагадав, що засуджені мають право протягом трьох місяців оскаржити вирок у вищому спеціалізованому суді.

Як розповів Борис Бекурін після завершення судового процесу, він задоволений тим, що справедливість нарешті перемогла. Адже, з його слів, підсудні мають неабиякі зв’язки – Андрій Масалов є племінником прокурора Луцького району Сергія Масалова, інший його дядько - екс-голова Рожищенської райдержадміністрації Володимир Масалов.

Постраждалий зізнався, що поки тягнувся розгляд справи, незнайомі люди підходили до нього та просили забрати заяву із суду. Він вважає, що терміни, до якого засудили правоохоронців – гідне покарання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
102 Показати IP 12 Серпня 2014 15:20
Молодець СУД. Судити треба по-справедливості. Тоді жити буде всім добре.
123 до 102 Показати IP 12 Серпня 2014 15:55
Я в шоці. Олександр Пазюк - сам з Рожищ і такий справедливий по відношеню до земляків. БРАВО. А ті менти то вихованці Басалика який так всі проблеми вирішує - його в АТО..
201 до 102 Показати IP 13 Серпня 2014 11:28
Нема чому радіти! Пазюк хоче заробити "очки" - говорять про люстрацію суддів - от і світле око буде... а крутій і хабарник ще той. А ухвала далека від справедливості т.зв. потерпілий - рецидивіст відомий, поки тривав суд першої інстанції двічі грабував магазини в Рожищі, а відмазували Бандура і Гаврук.
СУД до 102 Показати IP 13 Серпня 2014 11:52
"Судити треба по-справедливості. Тоді жити буде всім добре" - згідний 100%! Але яке це має відношення до вироку суду? Чого, чого а справедливості там нема. Справ подана нашими ЗМІ, як завжди, непрофесійно з подачі замовника...
Свідок Показати IP 12 Серпня 2014 15:35
Ура! Все чесно!!! Так і має бути
свідок 2 до Свідок Показати IP 13 Серпня 2014 11:35
І не ура, і не чесно! А всезагальний психоз - якщо "мент" то обов'язково підлота... А тим часом Бекурін - рецидивіст зі стажем. І хто з них більше зло - питання!
Анонім Показати IP 12 Серпня 2014 15:46
Дякуємо суддям весь чесний народ, вами пишається.Що ви засудили цих перевертнів у погонах.Це буде наука для інших,можливо будуть боятися бити простий люд.А то ще ніколи не засудили ментів, бо самі себе викрутять.Судіть так чесно і надалі.Бог вам за це віддячить сторицею і вашим сім"ям.
Че Показати IP 12 Серпня 2014 15:51
А яка доля тих, хто писав ескпертизу про падіння з висоти власного зросту?
Артем до Че Показати IP 12 Серпня 2014 16:06
Ще цих гадів за брехню потрібно посадити на років 5.Тоді іншим буде також наука.Або скинути з 9 поверху ми за!!!!!!
Рожище до Че Показати IP 13 Серпня 2014 22:25
більш усього лікар Басалик брат начальника міліції
лучанин Показати IP 12 Серпня 2014 18:37
сергій масалов - це плимінник прокурора луцького району масалова (в народі масяня). Той його в ківерцівсьому суді відмазав. З дуру там його виправдали. тепер черга прокурора - його теж тре на довічне і ключи викинути - хабарник і безсовітна він людиина
До адміна. Показати IP 12 Серпня 2014 18:51
Чому у статті не вказані прізвища суддів, які проявили гідність, чесність і порядність і скасували незаконний і абсурдний виправдувальний вирок? Кожну букву їхніх прізвищ треба було написати з великої літери! На цю колегію мають рівнятися усі судді! Ще не вмерла Україна, ще не вмерло українське правосуддя допоки у нас на Волині є судді, яким хочеться побажати міцного здоров'я і вигукнути "ВАША ЧЕСТЬ!"
ваша честь до До адміна. Показати IP 13 Серпня 2014 11:45
Та не гідність, не чесність і не порядність, а пристосуванство з боягузством на догоду психозу "активістів". Суддя має бути справедливим, а не догоджати бажанню і настроям окремих "місцевих навіжених".
Костюкевич МАсалову Показати IP 12 Серпня 2014 20:21
А я вам гроші за виправдальний вирок не віддам, я ж свою роботу виконав, я ж вашого племіника відмазав, я вам казав, що Пазюку треба дати більше, не погодились - от і маєте
Геня Показати IP 12 Серпня 2014 21:53
А мого "кента Бекешу Олега виправдали
Еколог Показати IP 13 Серпня 2014 07:59
А коли вже покарають винних за вбивства на Майдані???
ЧАЕС до Еколог Показати IP 13 Серпня 2014 11:57
Поки судять "справедливі Пазюки" - ніколи...
екологу Показати IP 13 Серпня 2014 08:50
А ніколи. Вони зараз сидять у високих кріслах у нашій владі.
Евгения Показати IP 15 Серпня 2014 22:21
ДА Я ЯКА РІЗНИЦЯ ХТО И КОМУ РОДИЧ....ВІКТОР РУДУСЬ НАЙЧЕСНІША ЛЮДИНА ...ДЕ БУВ ПОСТРАЖДАЛИЙ ВЕСЬ ЦЕЙ ЧАС??ПРОСТО ВИРІШИВ ЗБИТИ ГРОШЕНЯТ С ХЛОПЦІВ!! ПИТИ НЕМАЄ НАПЕВНО ЗА ЩО !!! ДЕБІЛЬСТВО У РОЖИЩАХ....
уууууу Показати IP 16 Серпня 2014 00:48
Я взагалі в шоці від рішення то за вбивство менше дають я за масалова не знаю а в рудуся 2 маленьких дітей та й він того козла і пальцем не трогав, а мусить сидіти от і справедливісь!!!!!!!!!!!!!!! гаврука в ліпіни!!!!!!!!!!!!
123 Показати IP 16 Серпня 2014 01:08
того беркіна на нари!!!!!!!!!!
123 Показати IP 16 Серпня 2014 01:09
бекуріна
правда Показати IP 16 Серпня 2014 09:57
рудусь це баран
правда Показати IP 16 Серпня 2014 09:59
більшого барана за нього небачив.ну і шо шо двоє дітей то шо можна бити людей.....вони вєчно бухають а потім хуйню мутять в барах.то це хіба міліція.
Чин Показати IP 18 Серпня 2014 11:55
Якщо людина навіть і баран, то це не означає, що вона винна у злочині, і має сидіти в тюрязі, бо якась сволота хоче збити грошей чи поквитатись з Масаловим. Де таке бачено, щоб зек, що відсидів за вбивство, і весь час порушує закон тягався в суді з міліціонерами стільки часу, та ще й добився свого. Скажіть но будь ласка за які гроші це все????, коли він вбуханий сидить кожен день. То по вулицях міста має ходити рецидивіст і погрожувати людям, що посадить їхніх дітей на "перо"??. Отаке правосуддя.
рожище Показати IP 19 Серпня 2014 22:35
то тепер нехай відповість по справедливості заступник Рожищенського судді який скоїв ДТП у Маяках
правда. Показати IP 24 Серпня 2014 19:48
ЧИН....ти ше більший баран.то шо зек і алкаш міг заплатити таку суму щоб засудити двох заможніх мєнтів(батьки яких тягнуть мазу)а в міліції працювати і ходити по барах готовим можна???ти ЧИН напевне сам мєнтвийобувались і довийобувались а то завжди тільки дітей лякали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus