USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинських міліціонерів, які «вибивали» зізнання – судитимуть

9 Вересня 2013 15:12
Прокуратурою області скеровано до суду обвинувальний акт щодо працівників міліції, які зловживали службовим становищем, повідомили у прес-службі волинської прокуратури.
Досудовим розслідуванням встановили, що начальник сектору карного розшуку Волинського лінійного відділу УМВС України на Львівській залізниці за змовою зі старшим оперуповноваженим лінійного відділу, замість того, аби здійснювати оперативно-розшукові заходи для встановлення особи злочинця, неодноразово підбурювали уже засуджених громадян зізнаватися у скоєні злочинів, яких ті не вчиняли.
Зокрема, в одному із випадків, правоохоронці, знаючи що один із засуджених має конфлікт з іншими ув’язненими, підкупом та обіцянкою переведення його до іншої установи виконання покарань переконали зізнатись у крадіжці офісної техніки на станції залізниці, якої той не вчиняв.
В іншому випадку, тим же методом правоохоронці переконали одного із засуджених зізнатись у незаконному носінні та зберіганні боєприпасів та особливо небезпечного наркотичного засобу – марихуани й повідомити їх місцезнаходження працівнику колонії. Між тим, насправді засуджений таких злочинів не скоював, а наркотичний засіб та боєприпаси у сховок помістили самі правоохоронці.
Окрім того, мали місце випадки, коли начальник сектору карного розшуку приховував від обліку наявні злочини.
Так, отримавши інформацію про вчинення крадіжки, він не повідомив про це територіальні органи внутрішніх справ для подальшого внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
У ході досудового розслідування правоохоронці повністю визнали свою вину у скоєнні злочинів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 10 Вересня 2013 07:42
Марихуана - особливо небезпечний наркотичний засіб?)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus