USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинський квартирний ділок «іменем закону» носив зброю

19 Вересня 2013 10:51
З проханням захистити від квартирного афериста родину з двома хворими дітьми депутат Волинської облради Євген Микитович Недищук звернувся до представника обласної міліції. Про це повідомляє «Проновік». Про те, як квартирний ділок ошукав сім’ю та забрав їхнє житло, йшлося у матеріалі «На Волині жінку з 2 дітьми «іменем закону» виселили на вулицю. ФОТО».
Володимир Поліщук, начальник міліції громадської безпеки УМВС, уважно вислухав депутатське звернення і пообіцяв тримати це питання на контролі. Про квартирну мафію, що розперезалась у нашому місті, розповіла Володимиру Григоровичу і журналіст «Проновіка». Наголосила: реальне розслідування почалося лише зараз. А до того ВПРОДОВЖ ТРЬОХ РОКІВ мама чотирьох дітлахів Оксана Лещук, родина Лук’яненків із двома малюками, а також Віра Шевчук із селища Жовтневе (на жаль, уже покійна) зверталися до міськвідділу УМВС не просто з письмовими заявами – з воланнями про допомогу!
І всі вони ВПРОДОВЖ ТРЬОХ РОКІВ діставали від міліції байдужі відписки.
Так, начальник міськвідділу в нас відносно новий. Але ж підлеглі в нього – практично ті самі, що роками закривали очі на шахрайські оборудки квартирно-кредитного ділка.

ТЕМНА ІСТОРІЯ З ЧОРНИМ ПІСТОЛЕТОМ
Ділок, як повідомляє «Проновік», мав судимість за спонукання людини до дій, що суперечили її волі. Ну, це так обережно й обтічно визначили у гуманному суді те, що насправді, вочевидь, називається вимаганням, катуванням і доведенням до самогубства.
Ясна річ, йому дали термін умовно, з випробуванням. Але – дали.

Однак ділок із судимістю, на якого в міліції ще три роки тому назбиралася добра дюжина заяв від постраждалих, мав дозвіл на носіння зброї. Травматичної.

Журналіст опублікувала статтю (на сайті Проновік і в газетах «Народна справа», «Наше місто») про страхітливе знущання квартирно-кредитного ділка з молодого інваліда, який узяв у нього невелику позичку. Інвалід мусив продати квартиру й винести з хати всі коштовні речі, аби лиш погасити астрономічні відсотки того «кредиту».

Проте ділок (названий у матеріалі Воланом-Мудляном) вчепився в нещасного «боржника» мертвою хваткою. Вивіз у ліс. Приставляв пістолет до скроні.

Невдовзі інвалід згорів серед білого дня у підвалі ділка, зачинений іззовні. Саме такого вересневого дня 6 років тому.

Що квартирний махінатор має пістолет і залякує ним «клієнтів», розповіли троє людей, навіть не знайомих між собою. Тож стаття в «Народній справі» так і називалася: «Де той чорний пістолет? Хто кришує ката?»

«Оці питання я й задала начальнику міськвідділу УМВС Олегу Степанюку.
Відповідь підполковника міліції була по-дитячому безпосередньою: «А ви той пістолет бачили?..»

Іншими словами, якщо хочеш, аби правоохоронці злочин розслідували, сама піди збери всі докази, забери у зловмисника пістолет і принеси в міліцію на тарілочці.
Та нарешті 13 вересня від міліцейських чинів я дістала офіційне підтвердження. Був пістолет, був! І навіть зареєстрований!
Що ділок із тією зброєю робив, можна тільки здогадуватись.
Та коли кілька потерпілих від шахрайства самі розшукали одне одного, об’єднались і забили на сполох, коли почалися мої публікації щодо квартирної мафії – пістолет у ділка міліція тихенько ВИЛУЧИЛА. У грудні минулого року.
Тільки ж не факт, що в арсеналі Вована більше нічого не лишилось», - йдеться у матеріалі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus