USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

За вбивство виробника морозива замовник пропонував $100 000

29 Вересня 2016 10:29
Правоохоронці затримали замовника та виконавців замаху на львівського бізнесмена Богдана Копитка. Аби підірвати його авто, під час виконання ремонту автошляху безпосередньо в дорожнє полотно заклали вибухівку. За вбивство виробника морозива замовник обіцяв $100 000, а після невдалого замаху передав 600 тисяч гривень – щоб завершили справу.

Про це повідомили у прес-службі Генпрокуратури України.

Згідно з повідомленням, у результаті спільних дій прокуратури Львівської області та Національної поліції України затримано чотирьох виконавців, які 29 серпня 2016 року скоїли замах на львівського бізнесмена Богдана Копитка. Про це у середу, 28 вересня 2016 року, повідомили під час спільної прес-конференції Генеральний прокурор Юрій Луценко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і перший заступник глави Національної поліції – начальник кримінальної поліції Вадим Троян.

«Ми працювали у повній взаємодії: Львівський обласний прокурор пан Квятківський, представники місцевої львівської поліції, і головна заслуга безумовно Національної поліції», - підкреслив Юрій Луценко.

Нагадаємо, вранці 29 серпня 2016 року підірвали автомобіль "Мерседес-Гелендваген" у Старому Селі під Львовом. Позашляховик виконував функції автомобіля супроводу львівського бізнесмена Богдана Копитка, власника ПАТ «Львівський холодокомбінат», щовипускає морозиво і напівфабрикати під торговою маркою "Лімо".

Згідно з повідомленням, чоловіки, які перебували в автівці - охоронці. Троє з них загинули. Сам бізнесмен не постраждав, оскільки їхав в іншій машині. Вибухівка була закладена безпосередньо у дорожнє полотно під час виконання дорожніх робіт біля цього села.

За цим фактом було розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого пунктом 1,5 частини 2 статті 115 КК України, тобто за вчинення умисного вбивства двох і більше осіб, способом небезпечним для життя багатьох людей.

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області, з метою розкриття цього злочину та встановлення особи злочинців створили слідчо-оперативну групу з числа досвідчених слідчих, оперативників та прокурорів. 26 вересня правоохоронці затримали трьох осіб - виконавців замовного злочину, якими виявились 29 річний мешканець Львівської області, 20 річний мешканець Тернопільської області, 29 річний житель міста Чернівці. 27 вересня цим особам оголосили про підозру в умисному вбивстві двох і більше осіб, способом, небезпечним для життя багатьох людей.

Крім цього, продовжуючи слідчі дії, працівники поліції затримали ще одного виконавця вказаного злочину - 32 річного мешканця Львівщини. Наразі з ним тривають процесуальні дії, після чого йому буде повідомлено про підозру у вчиненні вказаного злочину.

Зазначається, що троє із затриманих осіб мають відношення до одного із добровольчих батальйонів, які брали участь в АТО на сході країни.

Проведеними слідчим діями зібрано достатньо доказів, що вказують на причетність вказаних осіб до вчинення даного злочину. Усі вони затримані в порядку статті 208 КПК, а сьогодні в суді їм обиратиметься запобіжний захід.

Останнім загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Слідство у кримінальному провадженні триває, зокрема, з метою встановлення інших осіб причетних до організації та виконання зазначеного злочину.

Також у Києві 27 вересня, затримали громадянина, мешканця Львівщини, який є замовником цього злочину. Він пообіцяв за виконання вбивства Богдана Копитка 100 тисяч доларів США, однак після невдалого замаху замовник передав виконавцям 600 тисяч гривень – з вимогою закінчити злочин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ахванасій Показати IP 29 Вересня 2016 11:46
Раніше писали, що Копитко бандюга і кримінальний авторитет.Тепер перетворився на бізнесмена?
ПОГРАБОВАННІ ТРУДЯЩІ Показати IP 29 Вересня 2016 11:49
обворованному народу україни проклята пенсійно-індексаційно воруюча порошенівсьо-авакова банда не заишиє нічого ддя прожиття і очевидно що скоро масово ввесь народ буде так себе вести
. Показати IP 29 Вересня 2016 11:52
порошенко х * й л о

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus