USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Загинув самооборонівець, який приїздив в Луцьк шукати підтримки

27 Серпня 2014 18:18
У бою під Савур-Могилою загинув командир добровольчого загону "Темур" Тимур Юлдашев. Про це в середу повідомив один з його товаришів по службі Максим Музика, - інформує Дзеркало тижня.

Нагадаємо, 26 червня він відвідав прес-конференцію у Луцьку. У волинський край він приїхав для того, щоб, з його слів, поспілкуватись з місцевим населенням та заручитись підтримкою краян. Ініціатор створення спецбатальйону із боротьби з сепаратизмом при МВС, керівник Самооборони ЛуганськаТимур Юлдашев був впевнений, що війна тільки починається, і «хрещення кров’ю» прийдеться пройти кожному. Окрім того, він заявив, що держава намагається всіляко «ставити палки в колеса» у боротьбі проти сепаратистів.

"Тимур Юлдашев. Позивний "Тренер". Ми з тобою разом прилетіли на Савур-Могилу. Удвох їхали на першу розвідку. Разом штурмували цю Шайтан-Гору. Два тренери. Гора забрала тебе до себе", - написав Музика на Facebook.

Тренер-штангіст, чемпіон з важкої атлетики, Темур Юлдашев найперший зібрав добровольчий батальйон для захисту міста Луганська від проросійських мітингувальників.

Після офіційного оформлення батальону "Темур", Юлдашева та його добровольців відправили в школу міліції в місто Щастя Луганської області, для проходження підготовки. Однак на під'їзді до міста автобуси з бійцями зупинили місцеві жителі, яких супроводжували терористи зі зброєю.

Хлопців викинули з автобуса і побили. Нападників було близько 100, в загоні "Темур" - 30. Підкріплення у вигляді міліції так і не прийшло. В результаті Тимур обміняв себе в обмін на свободу своїх бійців. Він сам здався в полон, а добровольців відпустили по домівках.

28 квітня Темур був посаджений у підвал в будівлю захопленої терористами СБУ.

На початку Юлдашеву дозволяли користуватися телефоном і інтернетом, проте незабаром заборонили - він писав патріотичні пости в соціальних мережах.

Він перебував у полоні 35 днів і за весь час перебування в неволі так і не погодився на те, щоб активісти внесли за нього викуп. "Я військовополонений, а полонених або змінюють або розстрілюють", - говорив Тимур.

Кілька разів терористи погрожували його розстріляти, навіть готували його морально до смерті - водили помитися і давали чистий одяг в якості останнього бажання, обіцяючи розстріляти вранці.

Проте, не дивлячись ні на що, Тимуру вдалося втекти і, вже в кінці червня, він був у Києві. Тоді Юлдашев вірив, що вичистити з Луганська бойовиків можна за допомогою одного танкового полку.

"Основна мотивація терористів - тваринний жах перед "бандерівцями", мізки у них там промиті так, що зашкалює", - говорив Юлдашев.

Пройшовши фізичну реабілітацію в Києві і зібравши новий батальйон, Тимур Юлдашев вирушив на війну - визволяти Луганськ. До звільнення Тимур не дожив. У нього залишилася дружина і четверо дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 27 Серпня 2014 18:45
коментар було видалено
ча ча ча Показати IP 27 Серпня 2014 18:50
То все фигня.бакс уже коштуе 14 гривакив!!!
віра до ча ча ча Показати IP 27 Серпня 2014 19:15
Ти, ск...те, твоі бакси то фігня, ти фігня. А от Людина пішла з життя, ти не вартуеш навіть сліду ціеі людини і йому подібних. Слава героям!!!
Дончанин до віра Показати IP 27 Серпня 2014 22:13
Яценюк недавно заявил, что стоимость доллара больше 14 гривен убьет Украину. Сегодня доллар стоил 14,7 грн. Фигня это или не фигня, решай сама. И именно такие типы, как Тимур Юлдашев, довели Украину до ее нынешнего состояния. И, если они для тебя - герои, то я лучше промолчу.
Таоас до ча ча ча Показати IP 27 Серпня 2014 21:23
Ти бидлом буа і бидлом здохнеш
Анонім до Таоас Показати IP 27 Серпня 2014 22:15
Приятно встретиться с высококультурной личностью.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus