USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Замість відпочинку у Карпатах, волиняни збагатили інтернет-шахраїв

26 Грудня 2014 09:41
Ще у жовтні компанія молодих людей із Любомля задумали відсвяткувати Новий рік у Карпатах. Тож відразу почали пошуки будиночку в Інтернеті, щоб бути серед гірських засніжених краєвидів. Зупинились на курортному містечку Яремчі. Знайшли гарний з вигляду котеджик, що умістить десять чоловік, описані усі переваги, зручності, тож одразу зателефонували, щоб забронювати, - інформує БУГ.

Приємний жіночий голос відповів на усі запитання і так правдоподібно й по-діловому забажав передоплату, мовляв, усе законно і їм треба бути впевненими, що домовленість не пропаде. Довірились, отримали банківський рахунок та ні про що не задумуючись, хлопці та дівчата перерахували не мало, не багато – 10 тисяч гривень. І це була лише половина від заданої суми на відпочинок!

На другий день – так звані гостинні прикарпатські «господарі» пропали, номер став недійним і більше того, зник сайт, на якому замовляли котедж. Почали шукати, де саме в Яремчі він знаходиться, виявилось, що і вулиці, і номеру будинку таких не існує. Фінал – очевидний і пресумний, забрали гроші і шукай вітра в полі. І, явно, що не одні вони стали жертвами шахраїв, а отже не один десяток тисяч гривень полетів до них у руки.

Інші знайомі любомльчани теж згуртувались і забронювали собі будинок в Закарпатті. Заплатили наперед трохи менше – 7 тисяч гривень. І зовсім не думали, не гадали, що потраплять в таку ж халепу, так уже вірогідно і безсумнівно пояснювали їм по-телефону умови замовлення. Номер мобільного зник із вжитку, як тільки грошики дісталися шахраям.

Про подібні афери давно розповідають у засобах масової інформації. Тож до реклам та оголошень типу «Відпочинок у Карпатах взимку – недорого!» варто ставитись віднині з пересторогою. Прикро, що у такий неспокійний та нестабільний час наживаємось один на одному і некомфортно та сумно на душі перед радісними світлими святами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Туристка Показати IP 26 Грудня 2014 20:18
Як можна перерахувати наосліп такі суми? Ідіотизм. Зазвичай просять завдаток 50-200 грн.
Вуйко Юзьо до Туристка Показати IP 12 Листопада 2016 00:51
Були випадки, коли люди перерахувавши мізерну суму не приїзджали на відпочинок, а їх чекали та відмовляли їншим бажаючим і як результат, в сезон власники садиб залишалися і без туристів і без грошей.
Таня Показати IP 28 Грудня 2014 18:35
Так а номер картки чи рахунка є, то й вичислити таких шановних шахраїв не складно.
Вуйко Юзьо до Таня Показати IP 12 Листопада 2016 00:53
Обов"язково потрібно звертатися в поліцію і не слухати фальшиві переконання, що все даремно, все пропало.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus