USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Затриманого за підозрою у вбивстві Катерини Литкіної залишили під вартою

30 Серпня 2016 17:42
Апеляційний суд Волинської області розглянув скаргу про пом’якшення запобіжного заходу підозрюваному у вбивстві Катерини Литкіної. Під час слухання справи стали відомі нові подробиці слідства.

Нагадаємо, 20 серпня оголосити про підозру жителю Нововолинська Назару у вчиненні вбивства неповнолітньої. Ухвалою Нововолинського міського суду того ж дня йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 2 місяці.

Адвокат підозрюваного сьогодні переконував колегію суддів у тому що його неповнолітній підзахисний раніше не був судимий, має позитивну характеристику в учбових закладах, не переховується від правоохоронних органів та сприяє слідчому процесу. А оскільки досі немає експертного висновку про те, що смерть Катерини Литкіної була насильницькою, то немає й складу злочину, у якому звинувачують Назара.

Відтак, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом 2 місяців потрібно скасувати, та відпустити підозрюваного під відповідальність батьків.

Мама підозрюваного додала, що її син хворий і не має можливості приймати ліки в слідчому ізоляторі. А сам підозрюваний сказав, що не бачив Катерину уже 2 роки, й до справи немає взагалі жодного відношення.

«За період слідчих дій я був і в Польщі, і в Словенії, якби я хотів втекти, я б втік», – виправдовується хлопець.

Своєю чергою, потерпіла, мама Катерини Литкіної, виступила категорично проти того, аби підозрюваного Назара відпустили з-під варти. За її словами, хлопець мав неприязні стосунки з її вбитою дочкою, які склалися після того як він розповсюдив її приватні фото у школі.

Прокурор додав до списку заперечень також ті факти, що підозрюваний неодноразово виїжджав за кордон, перебуваючи в статусі свідка, знищив переписку з убитою в соціальній мережі і не може пояснити, звідки в його смартфоні взялася карта пам’яті з телефону Катерини. Крім того, прокурор переконаний, що допоки тривають слідчі дії та проводиться низка експертиз, підозрюваний може тиснути на свідків, а відтак, становить суспільну небезпеку.

Суд підтримав позицію потерпілої сторони та залишив хлопця під вартою.

Як повідомлялося раніше, головним підозрюватим батьки Катерини Литкіної вважають двоюрідного брата затриманого, колишнього хлопця убитої, який наразі перебуває у Словенії, і його поліція допитала по Скайпу. У слідства поки немає доказів, аби оголосити йому про підозру, а словенські правоохоронці не вбачають підстав для екстрадиції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
321 Показати IP 30 Серпня 2016 18:22
Шкодую що відмінили смертну кару...
ы до 321 Показати IP 31 Серпня 2016 07:53
Да головним підозрюваним вважають одного а закрили іншого. Україна.
ссс Показати IP 31 Серпня 2016 00:38
Мама підозрюваного додала, що її син хворий ..... звичайно хворий-бо нормальна людина невчинить такого звірства.Тому запобіжний захід йому-відрубати хвору голову і тримати в сейфі.
мама Показати IP 31 Серпня 2016 09:25
Немає нормальних слів,просто одні матюки. Як це- не може пояснити, звідки телефонна картка вбитої дівчини взялася3, бо в нього фарингіт і він, бідненький, ліки не приймає. Дівчинку ВБИВ, гн*да.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus