USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

Депутати Волиньради вирішували дилему на зразок гамлетівської

8 Травня 2009 15:37

«Чи надавати туристичній фірмі «Волиньздравсервіс» пільги по оплаті за оренду приміщень чи, навпаки, – не надавати?». Над цим питанням найбільше дискутували під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань бюджету, фінансів, цінової політики та використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області. Про це 7 травня повідомляє репортер «Волинських Новин».
Директор «Волиньздравсервісу» Іван Корецький просив у бюджетної комісії пільг у оплаті за оренду приміщення, розташованого в будинку головного управління агропромислового розвитку ОДА. Пан Корецький просив зменшення орендної ставки на 50%. Мотиви – підприємство вже понад 20 років орендує приміщення, справно платить орендну плату і податки. Зараз, під час кризи підприємство опинилося у скрутному фінансовому становищі.
Пан Корецький на запитання голови комісії Василя Байцима щодо вартості оренди приміщень відповів, що доводиться платити приблизно дві тисячі гривень за місяць. Пан Байцим зазначив, що пільги по сплаті оренди давати не варто, щоб не було потім звинувачень у корупції. Натомість Василь Байим запропонував переїхати підприємству у Волинський обласний бізнес-інкубатор, де вартість оренди набагато менша і є всі умови для діяльності.
Натомість депутат Олександр Свирида зазначив, що «якщо орендар з’їде, то не буде взагалі надходжень». Пан Свирида запропонував зменшити орендну ставку не на 50, а лише на 40%. Василь Байцим зазначив, що він – за те, щоб зменшити розмір плати за оренду, але тоді доведеться вносити на сесії зміни у відповідне положення про оренду комунального майна. На думку голови бюджетної комісії, у рішенні комісії варто вказати те, що орендна плата зменшується, а наскільки саме – визначити на сесії облради.
Проти такої постановки питання заперечив секретар бюджетної комісії Олександр Хоміч. Він зазначив: «Ми говоримо про прецедент...». На думку пана Хоміча, якщо прийняти рішення про зменшення плати за оренду, то в майбутньому від бажаючих отримати подібні пільги не буде відбою.
Врешті-решт, депутати погодились на те, щоб рекомендувати сесії затвердити пільги «Волиньздравсервісу» щодо орендної плати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus