USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Кропива каже, що порозумівся з мерією. ФОТО

24 Квітня 2009 13:18
Сьогодні, 24 квітня, відбулося виїзне засідання виконкому Луцької міськради, під час якого розглядали питання теплозабезпечення міста та підготовки до нового опалювального сезону. Про це інформує репортер «Волинських Новин».
Члени виконкому побували на стратегічному об’єкті для Луцька – котельні на вулиці Карбишева.
В технічному та економічному плані експлуатації ТзОВ «Енергетична компанія «Луцьктеплоенерго» є проблеми, - розповів технічний директор «Луцьктеплоенерго» Анатолій Лучко. За його словами, аби зменшувати витрати, вночі котельня зупиняється зовсім. Пан Лучко розповів, що «об’єкт був запроектований під великі потужності споживання, оскільки ці потужності стали меншими, то наразі ведеться реконструкція обладнання». Наприклад, вчора надійшли нові сіткові насоси, які зменшать енерговитрати, - сказав він.
«Ця котельня, якщо буде завантажена на 100%, може покривати 90% виробництва теплоенергії для міста Луцька», - висловився гендиректор «Луцьктеплоенерго» Олександр Кропива. Наразі, за його словами, котельня використовує 15% потужності.
«Довгий час не було розуміння між сторонами і виникло питання, що відпуск теплової енергії проводиться некоректно», - сказав пан Кропива.
На запитання чи не відчуватимуть дискомфорту при отриманні тепла мешканці 33-го та 40-го мікрорайонів Луцька в новому опалювальному сезоні, пан Кропива відповів, що «усе залежить від особистостей: як тільки з нами почали проводити переговори в особі заступника міського голови (Владислава Стемковського, – «ВН») – ми зрозуміли один одного». За його словами, «ми зараз нормально працюємо і розуміємо один одного», - додав він.
Також Олександр Кропива висловився, що «Луцьктеплоенерго» зацікавлене у встановленні теплолічильників та попросило створити комісію, яку очолює заступник міського голови. За його словами, участь у її роботі беруть усі зацікавлені структури: Енергонагляд, Держстандарт, «Луцьктепло», «Луцьктеплоенерго», міська рада та інші.
Комісія повинна затвердити схему обліку теплової енергії, яка пізніше буде зареєстрована у Держстандарті як офіційний вузол обліку теплоенергії. Проте міський голова Богдан Шиба зауважив, що остаточний термін введення цієї системи минув 25 лютого 2008 року. «На жаль, все ще не зроблене, тому одним із завдань, які хочемо вирішити, бо облік має бути об’єктивним», - додав він.
На запитання до пана Шиби, хто ж все таки вирішуватиме забезпечення тепла в домівках лучан: співпраця сторін чи техніка, він відповів, що «важко це назвати співпрацею - це можуть «Луцьктепло» і «Луцьктеплоенерго» працювати разом злагоджено, бо вони сидять в одному човні. Міська рада тут виступає як замовник і представляє інтереси громади».
За словами Богдана Шиби, «був такий політичний прийом, коли вдавалося тим людям, які відповідають за послуги, їх виробництво і надання – перекладати вину на владу».
«Я зроблю все від мене залежне, щоб кожен виконував те, що має, щоб не показували пальцем на міського голову, а сам думав, як би то подовше не встановлювати лічильника і накручувати вищу і вищу собівартість виробництва енергоносіїв», - висловився він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 24 Квітня 2009 14:08
Я вже десь писав, що вони з самого початку були разом, народ просто розводили публічними війнами, як лохів
Анонім Показати IP 24 Квітня 2009 17:02
Ох и жулье этот Шиба! Я представляю, как он орал, когда произносил последний абзац.
coolcheater Показати IP 24 Квітня 2009 21:37
wowowowowowowowowoowowoowoowwo

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus