USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Луцькрада перейменує ще одинадцять вулиць

19 Серпня 2008 15:15
На сесію Луцької міськради 3 вересня буде винесено перелік із одинадцяти вулиць облцентру Волині, які змінять назви. Про це йшлося 19 серпня під час засідання Луцького прес-клубу реформ, - повідомляє репортер «Волинських Новин».
За словами заступника градоначальники Миколи Іванюка, потреба у перейменуванні давно визріла. Зокрема часто одна вулиця через хаотичну забудову складається навіть із кількох паралельних частин. Отож, розпорядженням міського голови було створено творчу комісію по перейменуванню вулиць, до якої увійшли громадські діячі, науковці, журналісти.
Відомий волинський краєзнавець Вольдемар П’ясецький висловив думку, що в Луцьку надто багато вулиць названо на честь якихось осіб. Вулиці міста, вважає дослідник, ­повинні носити різні типи назв. Він додав, що в Луцьку понад 60% вулиць – «імена», тоді як оптимальним цей показник буде на рівні 10-15%.
Із ним не погодилася депутат міськради від фракції «НУ» Любов Ганейчук, яка вважає, що слід більше вшановувати «наших національних лідерів». Натомість голова громадської ради при міському голові Петро Верзун зазначив, що до питанні перейменування вулиць варто підходити зважено.
Довідково:
Комісія по перейменуванню вулиць запропонувала змінити назви таких вулиць:

Боженка (верхня гілка) – Окружна;
Запорізька (перпендикулярний відрізок) – Полковника Герасима Яцкевича або Козацька;
Клима Савура (нижня гілка) – Нила Хасевича;
Клима Савура (верхня гілка) – Тараса Бульби-Боровця;
Молодогвардійців – Млинівська;
Клари Цеткін – Червоної Калини;
Чапаєва – Варварівка;
Зої Космодем’янської – Задворецька;
Паризької Комуни – Уласа Самчука;
Урицького – Юрія Тютюнника;
Бєлінського – Наталії Ужвій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Vlas0вець Показати IP 19 Серпня 2008 15:27
1. Забули Декабристів та мА-Асковську - геть їх з Луцька! 2. Скажіть мені, нарешті, шо за їден - Зацепа? 3. Називайте частіше - Празька, Європейська, Люблінська тощо.
Лучанин Показати IP 19 Серпня 2008 15:58
Розкажіть хто такий Яцкевич? та хто така Червона Калина? Тютюник - це провокатор совітів як і Урицький. А за Балкою є ще один бандюган - Воровской. Назвіть одну з вулиць іменем героїв розстріляних в Луцькій тюрмі! Млинівська чому? Бо звідти родом Микола Романюк? Вже ж є Романюка в нас вулиця. Це що подарунок до ювілею? За логікою ж якщо вже Горі має бути побратим, то дійсно європейський приклад, щоб іменами міст побратимів називали - Люблінська, Ольштинська, міста Горі та ін. А Задворецька чому? Бо за дворцом влади на Київській площі розміщена? По польськи дворець - це вокзал. А Завокзальна вже є. Краще була б вулиця Кривенького має бути, Богачука та ін.
Анонім Показати IP 19 Серпня 2008 16:01
Не зрозумів. Вже називати вулиці на честь осіб не модно? Тільки ж но вулицю Бандери придумали! де був раніше Вольдемар П’ясецький ????? Ану признавайтесь, чия фірма клепає таблички з назвами вулиць?
Анонім Показати IP 19 Серпня 2008 16:20
А в Санкт-петербурге есть Волынский переулок... Это как, геть хохлів з Росії? А кто тогда останется, кроме эфиопа Пушкина? Кстати, надо и Пушкина улицу переобозвать, и Горького, и киевскую площадь Льва Толстого... Боюсь, бандитов в Украине не хватит.
Анонім Показати IP 19 Серпня 2008 18:33
Уже нет города Ленинграда, а есть Санкт-Петербург, уже нет улицы Дзержинского в Санкт-Петербурге, а есть Гороховая, уже нет станции метро Комсомольская, а есть Девяткино. И таких "уже нет" сотни названий и как не удивительно - город стоит! А вот Луцк должен развалиться? Удивительная логика. Читайте, любезный Аноним поэтов-классиков: "Пришли другие времена - пришли другие имена".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus