USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині ліквідували цілий арсенал

20 Жовтня 2008 16:22
На Волині з початку року знешкоджено 218 боєприпасів, – інформують 20 жовтня «Волинські Новини».
Щороку, під час сезонних польових робіт, мешканці Волині знаходять на своїх полях та городах залишки минулої війни – бомби, снаряди. З початку 2008 року група піротехнічних робіт Головного управління МНС на території нашого краю знешкодила 218 боєприпасів часів Другої Світової війни, здійснивши 76 бойових виїздів.
Тільки за минулий місяць піротехніки ліквідували 13 артилерійських снарядів, дві мінометні міни та одну авіабомба. Один з останніх прикладів жовтня – ліквідація боєприпасів, знайдених на обійсті Петра Ярмошука, мешканця села Кортеліси Ратнівського району.
Працівники піротехнічного підрозділу аварійно-рятувального загону спецпризначення обстежили небезпечну територію й у результатів вилучили із землі два артилерійські снаряди. Відтак перенесли їх у спеціально підготовлену подушку піротехнічного автомобіля.
Вже через годину піротехніки готували на підривному майданчику місце для знищення боєприпасів, відтак підривна машинка була введена в дію.
Одночасно із знешкодженням боєприпасів, працівники Ратнівського райвідділу МНС організували навчання населення. Людям роз’яснювали правила поводження із вибухонебезпечними предметами в випадку їх виявлення, роздавали пам’ятки та листівки. Участь у проведенні рейду взяли й представники місцевої влади.
Довідково:
Головне управління МНС України в Волинській області закликає громадян бути обачними. У разі виявлення предметів, схожих на боєприпаси, за жодних обставин не зачіпайте підозрілі предмети, не вдаряйте по них та не перекочуйте. Позначте місце знахідки та повідомте у найближчий відділ МНС за номером «01»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus