USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Пам’ятник Бандері у Луцьку таки постане біля РАГСу? ФОТО

17 Червня 2009 17:25
Конкурсна комісія підбила підсумки конкурсу на ідею та місце встановлення пам’ятника Степану Бандері у обласному центрі Волині. Місце встановлення пам\'ятника визначили зокрема з виховною метою, – повідомляє 17 червня репортер «Волинських Новин».
Серед пропонованих скульпторами варіантів розміщення пам\'ятника – вулиця Шопена (поблизу історичного факультету Волинського національного університету імені Лесі Українки та біля Палацу учнівської молоді), скверик на вулиці Винниченка і Київський майдан.
Ветерани національно-визвольних змагань висловили свою думку щодо місця встановлення пам\'ятника Провіднику Організації Українських Націоналістів Степанові Бандері. Вони були одностайними – скульптура має постати біля приміщення Луцького РАГСу. Ветерани назвали і варіант самого пам\'ятника, який їм найбільше сподобалися.
Практично всі промовці зійшлися на думці, що вибір проектів у цьому конкурсі є набагато більший, ніж у попередньому конкурсі.
Врешті, після довгих дискусій конкурсна комісія зійшлась на тому, що пам\'ятник Степану Бандері має постати біля РАГСу. Журі визначилося і з переможцем. Ним виявилась група скульпторів та архітекторів з Львова та Рівного. Друге місце - у скульптора з села Липини Луцького району, а третє – у скульптора з Луцька. Решта учасників отримають заохочувальні премії.
Як розповів у коментарі головний художник Луцька Ярослав Матвіїв, рішення комісії носить рекомендаційний характер. Опісля нього мають відбутися громадські слухання і остаточну крапку поставить Луцька міська рада.
Довідково:
У попередньому конкурсі комісія не назвала переможців, оскільки невдало обране місце для встановлення пам’ятника очільнику ОУН, а проекти, подані на конкурс, невдалі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Богдана Стельмах Показати IP 17 Червня 2009 17:52
Ну от: говорили-балакали - сіли заплакали... Вже ж вирішили були, що біля РАГСу таки недоцільно... Ні, знову там же. Ще скількись разів обговоримо, щоб таки протягнути місце біля РАГСу. Хто-небудь пояснить мені доцільність такого розміщення, чи я чогось не розумію?
Виталий Показати IP 17 Червня 2009 17:55
А потом памятник Гитлеру,он тоже боролся за свободу Украины!Идиоты!!!
Богдані Стельмах Показати IP 17 Червня 2009 18:31
Пані Богдано, а чим саме вам не подобається місце біля РАГСу? Чи постать не гідна такого вшанування?
Анонім Показати IP 17 Червня 2009 19:23
Нарешті "Свобода" добилася справедливого рішення щодо встановлення памятника величній особистості у відповідному місці!
Анонім Показати IP 17 Червня 2009 20:45
При..урки! Такий самий "патріот" протягнув Гринджоли на Євробачення. І який результат? Ви хоч подумали ГОЛОВОЮ перш ніж біля РАГСУ кладовище робити? Яке молодятам діло до того памятника? поставте себе на їх місце. Тільки фон для фото зіпсує, і лишній раз плюнуть в сторону Бандери (навіть лояльні ОУН люди) та міськради.
Анонім Показати IP 18 Червня 2009 08:31
А ви спитайте молодят, які фотографуються біля РАГСу - треба їм там пямятник (будь-який) чи не треба!
Анонім Показати IP 18 Червня 2009 11:29
Молодятам та мешканцям району РАГСу - співчуваю, але нам на Київському майдані такої "окраси" теж не треба, спасибі...
Анонім Показати IP 19 Червня 2009 10:20
Возможно и неудачное место, но сам факт установления памятника - неможет не радовать. Слава Украине.
Анонім Показати IP 19 Червня 2009 10:37
кому не до вподоби взагалі наявність у Луцьку такого пам"ятника - готуємо яйця, помідори, фарбу))) чого наше місто має ставати нацистським?
Анонім Показати IP 19 Червня 2009 11:35
Честно? Мне Бандера пофигу, и нациков я тоже не люблю, но мне лично в день моей свадьбы были глубоко плевать на любые элементы интерьера и экстерьера ЗАГСа. Ставьте там что хотите, если у вас других радостей в жизни нет - сочувствую. И любой нормальной паре молодоженов тоже начхать на то, кто там что возле ЗАГСа поставит, пусть хоть вся миськрада в голом виде выстроится :))) Единственное, что меня здорово насмешило в этой истории, - аргумент "молодята будуть класти букети до Бандери", мол, экономия. А х... вам, а не мои свадебные цветы

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus