USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Підприємці Луцька подякували меру й тим депутатам, які розуміють їхні проблеми. ВІДЕО

11 Вересня 2009 15:53
Луцька міська рада продовжила договір оренди землі, на яких розташовані Завокзальний та Центральний ринки. Про це 11 вересня повідомляють «Волинські Новини».
Незважаючи на складнощі, з якими проходив процес узгодження принципів роботи ринків між  їх власниками та міською владою, порозуміння таки досягнуто. Луцький міський голова зустрівся із підприємцями, які працюють на ринках.
Як інформує сайт Луцької міської ради, Богдан Шиба не раз наголошував на необхідності зробити роботу ринків прозорою. А у 2008 році міськрада затвердила Концепцію розвитку ринків на 2008-12012 роки. Чіткість та зрозумілість у роботі ринків гарантуватиме спокій підприємцям і стабільність надходжень до міського бюджету.
Минулої сесії міська рада продовжила договір оренди найбільшому ринковому оператору міста – Волинській облспоживспілці до кінця 2014 року. Голова Волинської облспоживспілки Марта Кандиба  подякувала  міському голові й тим депутатам, які розуміють проблеми підприємців.
Адже не секрет, що окремі депутати,  пропонували  позбавити підприємців роботи, знайшовши ринку інвестора, або ж звівши на місці ринків гіпермаркети. Однак у часи кризи будівельна гігантоманія розважальних та торговельних центрів не на часі, – вважає Богдан Шиба.
Головне, щоб люди мали легальну роботу, могли утримувати власні сім’ї та сплачувати податки. Це – цивілізовані умови розвитку малого бізнесу. Підприємці обох ринків довели спроможність працювати у  кризовій ситуації 90-х років, отож і зараз  є активною й ініціативною основою громади.
Але разом з тим облспоживспілку міська влада зобов’язала провести інвентаризацію торгових місць на ринках та укласти договори суборенди з підприємцями. Саме такою була чітка вимога міського голови Богдана Шиби. Інвентаризація дасть чітку картину роботи ринків, а договір суборенди позбавить підприємців фактичного статусу безправних орендаторів торгових місць, повністю залежних від волі власника ринку.
Окрім того, власники луцьких ринків відтепер зобов’язані забезпечити дієву схему прибирання на ринках. «Там не просто повинно прибиратися. Там не повинно бути сміття, як і у кожному торговельному центрі, який є ринок», – наголосив Богдан Шиба. Підприємці разом з облспоживспілкою планують навести благоустрій на ринках – покласти бруківку на звести покриття над торговельними рядами. Підприємець Тетяна Іовенко запевнила, що разом з колегами докладе усіх зусиль, щоб на ринках була чистота й порядок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 12 Вересня 2009 19:34
Шиба молодець!
Анонім Показати IP 21 Вересня 2009 10:34
Такі да!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus