USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Поляки вчать волинян, як робити переділ України

16 Жовтня 2008 12:18
У Луцьку на базі навчально-методичного центру профспілок 16 жовтня розпочав роботу міжнародний семінар «Сприяння проведенню адміністративно-територіальної реформи в Україні та її адаптації до європейських стандартів управління територіями через призму польського досвіду». Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
До Луцька, аби поділитися досвідом проведення адміністративно-територіальної реформи прибули представники адміністрації польського міста Гдиня. Як зазначив генконсул Польщі в Луцьку Томаш Янік, ця країна, відродившись у 1989 році, чи не першою провела адміністративно-територіальну реформу – саме тоді з’явилися гміни. Ця реформа стала базовою для багатьох інших і надалі лише поглиблювалася.
Радник голови Волиньради Володимир Банада розповів, що в Україні адміністративно-територіальна реформа насамперед повинна полягати у децентралізації влади та фінансів. Зокрема пан Банада певен, що обласні та районні держадміністрації повинні бути підпорядковані радам, тобто – стати виконкомами.
Президент Волинського ресурсного центру Василь Кашевський запевнив, що міжнародні експерти назвали адміністративно-територіальну реформу в Польщі однією із кращих у Центрально-Східній Європі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus