USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Шиба звільняє Мамосюк з подачі КРУ? ФОТО

17 Липня 2009 14:56
Сьогодні, 17 липня, під час позачерговій сесії Луцької міськради директор ДКП «Молодість», депутат ради від БЮТ Світлана Мамосюк звинуватила луцьких високо посадовців у спробі «прихватизації» комунального майна, яке перебває на балансі державно-комунального підприємства. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
Власне, незважаючи на кволі заперечення з боку міського голови Богдана Шиби, Світлана Мамосюк домоглася включення до порядку денного позачергової сесії міськради питання про звіт керівника ДКП «Молодість».
Під час звіту пані Мамосюк розповіла, що за час її роботи на посаді директора підприємство є досить успішним.  Вчасно виплачуються зарплати, справно платяться усілякі податки та ведеться розрахунок за спожиті комунальні послуги. Натомість «деяким керівникам міста» комунальне майно припало до смаку. На думку пані Мамосюк, майно хочуть роздерибанити, але тут постало питання непоступливого директора.
Депутат стверджує, що за час її роботи в «Молодості» підприємство пережило більше різноманітних перевірок, аніж за весь попередній час від розвалу Союзу. «Я не знаю, як, не давши жодної копійки на розвиток підприємства, можна вимагати 100% плати з оренди до бюджету?» – поцікавилася вона і додала, що ще й існують протилежні рішення міської влади з цього приводу.
Вона переконана: якщо підприємство перераховуватиме стовідсотково кошти від оренди до бюджету, то ДКП до ведуть до банкрутства, а далі «пустять з молотка». Вона нагадала ситуацію з кінотеатром «Промінь», за який приватна структура начебто ще не виплатила бюджету понад мільйон гривень орендної плати. «Що неладне робиться у нас у владі, якщо про свій звіт на виконкомі як директор підприємства я дізнаюся із новин в Інтернеті?», – поцікавилася пані Мамосюк у міського голови Богдана Шиби.
Підсумовуючи, вона додала: «Я нарвалася на велику немилість з боку міського голови. Але я це переживу – у мене великий запас валер’янки».
Натомість до її промови досить скептично поставився депутат із фракції «НУ» Олег Іванюк. Він поцікавився, скільки підприємство щомісяця заробляє від основної діяльності та який місячний фонд оплати праці. На це він почув від пані Мамосюк, що відповідно 7-8 тисяч гривень і 22 тисячі гривень. Тож, на думку Олега Іванюка, такі показники не є свідченням ефективного менеджменту.
Лідер волинських «пинзеників» Олександр Мартинюк зазначив: «Мені здається, що ця ситуація має менше політики, а більше заплутаних, нефахових питань».
Зрештою, міський голова Богдан Шиба нагадав, що до повноважень виконкому належить аналіз ефективності фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств і надання пропозицій керівництву, в тому числі градоначальнику, щодо шляхів поліпшення становища. За словами пана Шиби, відповідно до рішення міської ради, кошти від оренди майна мали 100-відсотково перераховуватися до міського бюджету. А потім, у разі потреби, підприємство отримувало б потрібні гроші у вигляді субвенції.
Стосовно ДКП «Молодість», то зазначив Богдан Шиба, є висновок КРУ про нецільове використання коштів. Тож, пояснив міський голова депутатам, він вирішив звільнити Світлану Мамосюк з посади директора підприємства відповідно до чинного законодавства.
У розпорядження «ВН» потрапив лист КРУ, адресований міському голові, стосовно ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності ДКП «Молодість». У листі зокрема йдеться: «У результаті несумлінного виконання своїх обов’язків директором ДКП «Молодість» Мамосюк С.В. порушено фінансове та бюджетне законодавство, а також не забезпечено виконання в установлені строки законних вимог державної контрольно-ревізійної служби».
Тому луцький міськрайонний КР відділ КРУ просить Богдана Шибу «розглянути питання про відповідність займаній посаді директора ДКП «Молодість» Мамосюк С.В.»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 19 Липня 2009 14:17
Успеть нужно Шибе продать все,как ви не понимаете.....он же не вечный и должен силовикам да и не только за то что на свободе до сих пор,мля средневековье какое-то...
Анонім Показати IP 1 Вересня 2009 22:22
А чи може суперфахівець Карпюк А.Б. давати оцінку комусь?Це в його компетенції чи оцінка дається за дорученням Шиби -друга Карпюка.Нехай людям доведуть інформацію про розікрадені кошти в УЖКГ,а то приїхали -квартирки державні дайте,зарплатки дайте,а що в нас немає своїх фахівців ,а не з лісотехнічного інституту.Ту ж Мамосюк та й замість Карпюка-злодюги (казнокради) повісились би.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus