USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Суд виправдав Дмитра Москвича. ФОТО. ВІДЕО

10 Липня 2009 10:40
Суд виправдав обвинученого у хабарництві депутата Луцької міської ради Дмитра Москвича. Про це 10 липня інформує репортер «Волинських Новин».
Сьогодні Апеляційний суд Волинської області виніс вирок у резонансній для краю справі по обвинуваченню у хабарництві депутата Луцької міськради Дмитра Москвича. Він виправдав пана Москвича за всіма статтями. Як йшлося під час судового засідання, частина доказів були зібрані незаконно. А інші не доводять вину підсудного.  
На думку волинського правосуддя, суперечливі свідчення нібито потерпілої Наталії Кушнір не можуть бути покладені в основу обвинувального висновку. Таким чином, Дмитра Москвича звільнили з-під варти безпосередньо в залі суду, а з його майна та рахунків знято арешт. Окрім того, враховуючи покази свідків захисту, які стверджували, що потерпіла у справі є шахрайкою, суд відреагував на це окремою ухвалою на адресу прокурора області з клопотанням провести відповідну перевірку.
Державне обвинувачення запевнило, що оскаржуватиме вирок суду в наступній інстанції. Натомість захист вважає,що вирок - об’єктивний та виправданий.
 

Довідково: 

 
7 липня відбулися судові дебати у справі. Зокрема державне обвинувачення ще раз наголосило, що пан Москвич буцімто вимагав від потерпілої Наталії К. хабара обсягом 1,2 мільйона гривень за сприяння у виділенні земельної ділянки площею 0,265 гектара на проспекті Молоді для будівництва багатоповерхівки. Щоправда, зазначає обвинувачення, депутат отримав лише частину хабара, оскільки був затриманий оскільки був затриманий. Окрім того, стверджують обвинувачі, Дмитро Москвич погрожував потерпілій, що вона не зможе займатися в Луцьку бізнесом у разі відмови.

Окрім того, держобвинувачення нагадало і ще про одного хабара, якого буцімто отримав пан Москвич. Це – три тисячі доларів за те, які він нібито передав директору департаменту містобудування луцької мерії Георгію Шевчуку за сприяння, щоб юристи міськради під час суду щодо легалізації незаконного будівництва на вулиці Чехова займали «правильну» позицію.
 
Державне обвинувачення наголосило, що нібито спростовано думку захисту, що хтось міг підкинути аванс хабара обсягом 100 тисяч гривень до автів підсудного перед затриманням. Це підтверджується оперативним відео та показами свідків. На думку обвинувачення, проект боргової розписки пан Москвич готував зі злочинними наміром приховати власну неправомірну діяльність. Більше того, державне обвинувачення просить суд не брати до уваги покази низки свідків захисту, адже вони не повідомили нічого по суті справи. Взагалі, їхня участь у справі є спробою тиску на потерпілу і формування негативної думки громадян.
 
Державне обвинувачення не вбачає пом’якшуючих чи обтяжуючих обставин та просить суд визнати Дмитра Москвича винним у всіх інкримінованих йому злочинах. Окрім того, як міру покарання просить позбавити підсудного волі на дев’ять років, заборонити займати відповідні посади на три роки з конфіскацією майна.
 
Натомість захист вказав на очевидні, на його думку, вади при здійсненні слідства. Понад те, всі слідчі дії начебто велися з порушенням. Зокрема в матеріалах справи стосовно хабара за узаконення самовільного будівництва фігурують різні цифри – дві та три тисячі доларів. Захист також сумнівається у правомірності надання Наталії К. статусу потерпілої. За даними захисту, хоча Дмитра Москвича затримали 22 січня, однак документація «в ходу» у правоохоронців була ще 20-21 січня – зокрема супровідна записка від УМВС в області до прокуратури.
 
Окрім того, захист вказує, що при затриманні депутата не ознайомили із його правами. Також відеозйомка велася у такий спосіб, що правий бік авто не видно (а саме у правих передніх дверцятах виявили 100 тисяч гривень). Місце події не огородили попереджувальною стрічкою, тобто не було перешкод для сторонніх осіб перебувати безпосередньо поруч. Захист наголосив: він не стверджує, що гроші підкинули працівники ДСБЕЗ, але порядок фіксації не дає підстав це виключати.
 
Захист нагадав, що свідки підтвердили, що Дмитро Москвич не чинив на них тиску задля виділення земельної ділянки чи легалізації незаконного будівництва. Натомість він планував позичити 100 тисяч гривень у Наталії К., адже терміново треба було сплатити кошти за земельну ділянку, яку придбав на аукціоні. Саме тому і було складено проект боргової розписки, - додав захист.
 
Окрім того, захист наголосив, що аудіозаписи розмов потерпілої Наталії К. та підсудного, які фігурують у справі, здобуті незаконним шляхом, а отже є недопустимими як докази. Нагадаємо, що Дмитро Москвич назвав ці аудіозаписи фальшивкою.
 
Особливу увагу захист приділив особі потерпілої. На його думку, вона сумнівним чином пооформляла кредитів на багатьох людей у різних банківських установах обсягом 4,1 мільйона доларів та 5,4 мільйона гривень. Окрім того, значні суми Наталія К. начебто оформила на власне ім’я. Також пані К. нібито тиснула на свідків захисту. Тобто покази Наталії К. не можуть бути покладені в основу державного обвинувачення. На думку захисту, заходи безпеки вжиті заходи безпеки вжиті до Наталії К. з метою приховання окремими правоохоронцями її незаконної підприємницької діяльності.
 
Тому захист просив оправдати Дмитра Москвича та відреагувати окремою ухвалою стосовно діяльності Наталії К. на адресу Генеральної прокуратури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
Анонім Показати IP 10 Липня 2009 10:44
Маладца! Далекоглядному Мартину - оплески!
Анонім Показати IP 10 Липня 2009 11:16
дааа... поленял наверное Кузьмович на бабло...
Анонім Показати IP 10 Липня 2009 11:36
Мартинюк молодець, до рішення суду не зробив жодної "політичнодоцільної" заяви, не побіг до ЗМІ спасати шкуру й обливати брудом колегу. Тепер їх позиція в міськраді звучатиме переконливіше...
дідо Показати IP 10 Липня 2009 11:46
рішення доводить не чистоплотність Москвича, а повна бездарність прокуратури та міліції, або є місце хабаря...
Анонім Показати IP 10 Липня 2009 11:51
мда... і висновок із цієї історії один: крадьте, беріть хабарі, бо вас за наявності бабок таки випрадають... певно, тільки в одиниць були сумніви що руки москвича нічого не крали... і в багатьох не було сумнівів що його виправдають. Бо така в нас держава і нічого кращого не жди.
Анонім Показати IP 10 Липня 2009 12:03
А здавалося вже торба! Адвокат красавец! Цікаво - партійці-реформатори підсуєтились?
Анонім Показати IP 10 Липня 2009 12:05
"бажаючим покоментувати ситуацію з Дмитром Москвичем я б порадив дочекатися відповідного рішення суду та набуття ним чинності" - помните? :))) Еще раз аплодирую. Наверно, Мартыну еще ума хватает на "от сумы да тюрьмы не зарекайся", каждого из нас могут подставить (или каждый может влететь) Тока пускай Д.М. приведет в божеский вид свое имущество на остановке у старого рынка :))) раз уж на свободе
Анонім Показати IP 10 Липня 2009 12:23
ще одне підтвердження в якій країні ми живемо.
Знаючий Показати IP 10 Липня 2009 12:38
Рєспєкт і уважуха судді та адвокату. Взули по повній мєнтів разом з прокуратурою.
Анонім Показати IP 10 Липня 2009 13:19
"Да здраствует наш СУД, самый гуманный СУД в мире" оплески!!!
Справедливий Показати IP 10 Липня 2009 14:12
Москвіч то канєшно хамло, але підстава була на ліцо! Грубо тєму шили
Анонім Показати IP 10 Липня 2009 14:32
Це повний п..ец! Якщо Москвич невинний, то тоді суддя девственник! Пора звідси втікати - тут дуже довго будуть в повазі моральні уроди, хабарники і подонки!!! На Захід!!!!!
Аlex Показати IP 10 Липня 2009 16:10
Це вже повний абзац.
Ан Показати IP 10 Липня 2009 16:17
Повний абзац був би, аби на основі такого фуфла посадили!!!
Анонім Показати IP 10 Липня 2009 16:28
Н-да, нема слів - одні мати. Хоча впринципі і так все було ясно, не бачив ще жодного депутата, який би парив нари в нашій країні.
victor Показати IP 10 Липня 2009 17:23
Тепер Москвич буде брати ще нагліше, але акуратніше. А те що не лише у Львові вміють посівати, ми також знаємо.
Анонім Показати IP 10 Липня 2009 19:25
Кінчена нація - українці! та після такого випроку в Америці би суддю повісили за"Лінчем". А українці повозмущаються і підуть дальше пахати на Москвичів. правильно, бо ми БИДЛО, РАБИ і здохнемо рабами!!!
Анонім Показати IP 10 Липня 2009 19:34
Слєдакам СБУ і прокуратурі показали, шо вони гівно і пусте місце. Підставили жінку-головного свідка, яка повірила прокурорам, пішла проти бандитів. А суд її бессовісно "кинув". Цікаво, буде програма захисту свідків?
Ольга Показати IP 10 Липня 2009 22:09
А тут те ж саме - але чомусь не ВН,а прес-служба суду :) http://rights.unian.net/ukr/detail/1573
Анонім Показати IP 10 Липня 2009 23:44
Народ, не поріть чуш, якщо ви не менти і не Наташа Кушнір-Папіжук! 1.) СБУ справою не займалось 2.) Нещасна жінка-потерпіла кинула банки, а значить вкладників на 6-7 мільйонів доларів. Частину цих кредитів повісила на людей, які зараз не знають , як далі жити і банально підставивши Москвича хотіла прикритись прокурорами. А ви зі своїм пафосом. І націю не чіпайте...
Анонім Показати IP 10 Липня 2009 23:51
.. Про те як Москвич "вирішує" питання в міській раді, ходили цілі легенди.. і вся луцька "еліта" це знає. Справа дуже показова і ще раз продемонструвала людям, наскільки глибоко ми сидимо в корупційній ямі..
злочинець Показати IP 11 Липня 2009 14:07
добре що я поїхав звідти.Памятаю що витворяла бригада Москвича у 90-ті роки на базарах.Чи може суд заперечить існування такої бригади?Як він став депутатом?
Анонім Показати IP 11 Липня 2009 15:13
злочинцю Це не той москвич.
Анонім Показати IP 11 Липня 2009 15:20
Не плутайте москвичів, в одного це кличка, в іншого прізвище. Д.К.Москвич не має ніякого відношення до бригад
Анонім Показати IP 11 Липня 2009 18:08
Великий досвід Москвича переміг. В минулому скликанні це був основний "рішалово", в діючому складі міськради теж дуже добре старався. До того ж, займаючись подібним, психологічно був готовий до міліцейських несподіванок. Адвокат хороший і добре заробив...
Сєня Показати IP 11 Липня 2009 18:56
А цікаво, Москвич далі буде ходити в страшних штанах і мати свинюшник на об'єктах чи виправиться?
Анонім Показати IP 12 Липня 2009 12:11
Може хтось вгадає наскільки меньше майна стало в Москвича для того щоб відбулися ці чарівні метаморфози - з бидловатого хабарника стати героєм, жертвою прокурорського проізвола. Бабло перемогає добро!!!!
Анонім Показати IP 15 Липня 2009 16:38
Справа була шита білими нитками. Всі професіонали прекрасно розуміли, що це була провокація хабаря зі сторони правоохоронних органів. Можливо Москвич і брав хабарі, але садовити людину в тюрму можна лише на підставі закону а не здогадок. Тепер цікаво, чи понесуть покарання ті, хто шив ту справу? Потерпілій Наташі тепер напевно точно 3,14...ц.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus