USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Третина хворих на рак волинян - колишні курці

22 Жовтня 2008 16:28
На організаційно-підсумковій нараді у заступника голови облдержадміністрації Святослава Кравчука із заступниками голів райдержадміністрацій та міських голів, які вирішують питання реалізації державної політики у гуманітарній сфері головний лікар обласного онкодиспансеру Орест Андрусенко розповів про ситуацію у області, – інформує 22 жовтня репортер «Волинських Новини».
За словами пана Андрусенка, причиною 31% хворих області є наслідки паління. Однак він наголосив на тому, що краще і дешевше хворобу попереджати, аніж лікувати.
Для цього вкрай необхідно створити у кожному районі центри ранньої діагностики. Аби підтвердити важливість такої установи, головний онконолог області наголосив, що з I-стадії хвороби виліковується 94% хворих, з II-стадії – 83%, з III-стадії – 47%, а з IV-стадії виліковується тільки 13,7 % хворих.
Як розповів головний лікар обласного онкодиспансеру, Волинська область займає друге в Україні місце (після Одеси) з поширеності раку шийки матки.
Головним завданням  для присутніх посадовців області, пан Андрусенко назвав організовувати процеси ранньої діагностики візуальних форм раку та, передусім, підвищувати онкограмотність населення.
Як наголосив Орест Андрусенко, на Волині дуже гостро стоїть проблема запущеності онкозахворювань. Вона сягає від 32 % до 44% в залежності від району. За словами головного лікаря, необхідна апаратура для обстежень на виявлення раку є майже у кожній лікарні області.
«А до кінця року наш лікувальний заклад матиме ще й комп’ютерний томограф, що значно полегшить роботу у виявленні онкологічних захворювань», – зазначив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 22 Жовтня 2008 16:57
Корр, шо-то назва, по-моєму, не канає сюда. Перечитай другий абзац.
Анонім Показати IP 22 Жовтня 2008 17:16
а дві третини хворих не курили - отже, курити таки безпечніше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus