USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Брищі пікетують селяни. Луцьк залишиться наодинці із власним сміттям? ФОТО

22 Червня 2009 15:36
Мешканці села Брище, поблизу якого розташоване головне луцьке сміттєзвалище, сьогодні, 22 червня, заблокували проїзд до полігону вантажівкам із відходами. Селяни обурені, що влада обласного центру нехтує їхніми інтересами, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Селяни протестують проти того, як використовується полігон твердих побутових відходів. За словами мешканців, життя поруч зі сміттєзвалище – мука. Вони розповідають, що людям у селі, яке розташоване через поле від звалища, під час спеки немає чим дихати. За їхніми словами, таргани до селища повзуть «полчищами».
 
Як розповів депутат Рокинівської селищної ради Олексій Матошнюк, вітер і птахи несуть сміття в село. Окрім того, вміст шкідливих речовин у воді перевищує норму в 4-5 разів.
 
Також часто трапляється, нарікають мешканці, що приїжджають із Луцька, а сміття викидають в лісі або поблизу звалища, бо за в’їзд треба платити. Така екологічна ситуація негативно впливає на здоров’я дітей, – розповідають селяни.
 
Пан Матошнюк запевнив, що селяни повідомили про акцію протесту владу, тож тепер не пропускатимуть вантажівки зі сміттям на територію полігону твердих побутових відходів, допоки луцька влада не піде їм на поступки.
 
Селяни стверджують, що полігон експлуатується з порушеннями. Власне, мешканці Брища вимагають прокладання в селі дороги з твердим покриттям та завершення фінансування будівництва станції очистки питної води. Серед вимог також:


  • придбання для села шкільного автобусу;


  • озеленення території, прилеглої до полігону;


  • продовження будівництва водогонів, газопроводу та ліній електропередач на нових запроектованих вулицях;


  • оздоровлення дітей;


  • спорудження дитячого та спортивного майданчиків тощо.


 
За словами депутата селищної ради, сьогодні до пікетувальників приїжджав заступник Луцького міського голови, директор департаменту ЖКГ Владислав Стемковський, який начебто сказав, що пікетування – це право мешканців села, але мерія на поступки йти не збирається.
 
Натомість у мерії кажуть, що луцька влада має лише перерахувати селищному бюджету субвенцію обсягом 150 тисяч гривень. Станом на сьогодні, 22 червня, уже перерахували 63 тисячі гривень, із них 30 тисяч – минулого тижня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 24 Червня 2009 11:52
Не з власним сміттям, а з чужим.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus