USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Ветерани чаювали з луцькою владою

1 Жовтня 2009 15:11
Представники луцької міської влади зібралися в народному домі «Просвіта», аби привітати представників громадських організацій та об’єднань ветеранів з Днем ветерана і Днем людей похилого віку. Влада нагородила винуватців свята квітами, грамотами, чорним чаєм, печивом та піснями. Ветерани у свою чергу подякували владі за таку турботу, а міського голову пошанували подякою. Про це 1 жовтня інформує репортер «Волинських Новин».
На сьогодні  в Луцьку нараховується понад 34 тисячі пенсіонерів за віком. У рамках виконання Програми соціального захисту населення на 2008-2010 рік, протягом року виплачується допомога членам ОУН-УПА, сім’ям загиблих воїнів в Афганістані, стипендії ветеранам, яким виповнилось понад 90 років. Не оминає влада допомогою і тих, хто перетнув 100-річний рубіж. Їм в якості матеріальної допомоги виплачують по пів тисячі гривень.
Цьогоріч з нагоди відзначення свят за рахунок коштів з міського бюджету також отримали подарунок у 100 гривень сорок осіб з числа самотніх людей похилого віку, непрацездатних, яким виповнилось за 80 років та які за поданням ветеранських організацій потребують матеріальної допомоги.
А от найактивнішим учасникам громадських об’єднань дісталось по 200 гривень. До слова, як зазначив міський голова, ветеранський рух на Волині є досить потужним, активним та багатостороннім. Винуватці свята зізнались, що участь у громадських організаціях допомагає підтримувати як моральний дух, так і отримувати матеріальну підтримку.
Учасники зустрічі погодились, що сподіватися лише на бюджетні кошти в допомозі ветеранам не варто. Потрібно більше долучати представників бізнесу.
Почути проблеми ветеранів під час проведення майбутніх «круглих столів» сподівається директор департаменту соціальної політики Петро Верзун. Адже, за його словами, такий діалог стане більш конструктивним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus