USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинським прихильникам Бандери заважає бюст комсомолки

12 Червня 2008 22:39
Новостворений оргкомітет з відзначення 100-річчя з дня народження Степана Бандери ухвалив рішення «категорично заборонити відновлення пам'ятника Паші Савельєвій на місці розстрілу політв'язнів у 1941 році в Луцьку». Про це «Волинським новинам» 12 червня повідомив голова оргкомітету Василь Кушнір.
Під час зібрання оргкомітету його головою обрали очільника Братства вояків ОУН-УПА Волинського краю Василя Кушніра. Оргкомітет затвердив ряд рішень:
«1. Луцькому міському голові Богдану Шибі виділити земельну ділянку для встановлення пам'ятника Степану Бандері на Київському майдані (на роздоріжжі вулиць Рівненська-Дубнівська).
2. До Дня Незалежності встановити пам'ятний камінь на місці, де буде встановлений пам'ятник Степану Бандері.
3. До Дня Незалежності перейменувати проспект Перемоги на проспект Степана Бандери.
4. Управлінню освіти та науки Волинської облдержадміністрації в навчальних планах на 2008-2009 навчальний рік передбачити уроки вивчення національно-визвольного руху на Волині.
5. Передбачити в міському та обласному бюджетах кошти на встановлення пам'ятника Степану Бандері.
6. Категорично заборонити відновлення пам'ятника Паші Савельєвій на місці розстрілу політв'язнів у 1941 році в м.Луцьку».
Довідково:
Влітку 2006 року бронзовий бюст лідерці комсомольського підпілля у Луцьку в часи Великої Вітчизняної війни Паші Савельєвій було викрадено із території Старого міста, де він розташовувався. Через рік 24 серпня під час сесії Луцької міськради депутати перейменували вулицю Паші Савельєвої на вулицю Галшки Гулевичівни.
Перед розстрілом підпільниця написала на стіні камери: «Приближается черная, страшная минута! Все тело изувечено – ни рук, ни ног… Но умираю молча. Страшно умирать в 22 года. Как хотелось жить! Во имя жизни будущих после нас людей, во имя тебя, Родина, уходим мы… Расцветай, будь прекрасна, родимая, и прощай. Твоя Паша».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus