USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Богомолець у Луцьку: 30 мільйонів на медицину - на фінальному етапі

20 Жовтня 2014 11:57
Уже найближчим часом на Волині розпочнеться реалізація спільного проекту Світового банку, згідно з яким медицина краю отримає значні інвестиції у розвиток галузі.

Про це йшлося під час робочої зустрічі радника Президента України Ольги Богомолець з питань розвитку медичної галузі області та реалізації на Волині спільного проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я – на службі у людей» з головою облдержадміністрації сьогодні, 20 жовтня.

Як повідомляють в облдержадміністрації, Волинська область - зараз на фінальному етапі підготовки впровадження проекту Світового Банку в галузі охорони здоров’я. Наш регіон виграв грант 30 мільйонів доларів США на модернізацію волинської медицини: профілактику серцево-судинних та онкологічних захворювань, при умові співфінансування 10%. Реалізація проекту планується впродовж п’яти років на усіх трьох рівнях надання медичних послуг.

«Ми прийняли на сесії обласної ради рішення, що фінансуємо цей проект на 10%. Ми готові приймати гроші», - розповів голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Зауважимо, що у 2013-му році Волинська область була першою із шести регіонів України, котрій Світовий банк затвердив план дій щодо модернізації медицини.

«Я говорила з представниками Світового банку, вони задоволені співпрацею з Волинню», - говорить радник Президента України Ольга Богомолець.

Нагадаємо, що згідно із проектом Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я – на службі у людей», на Волині мають реконструювати 85 амбулаторій загальної практики-сімейної медицини. Окрім того, в кожному закладі має бути окремий санітарний транспорт та відповідне сучасне обладнання. На вторинному рівні передбачено створення потужних кардіологічних відділень на базі лікарень шести госпітальних округів. Щодо третього рівня волинської медицини, то буде придбане додаткове обладнання для обласної лікарні, аби розширити можливості практичної хірургії в кардіологічних центрах краю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
василько Показати IP 20 Жовтня 2014 12:10
балачки балачки і все а як приходиться в лікарню і немає грошей -то лікарі кричать -чого ти сюди прийшов без грошей!!!!!!!!!!це шок. все вирішують не для людей а для себе і олігархів
иван Показати IP 20 Жовтня 2014 12:29
мистерия от врачевателя ОЛИ ! неси бабло и молитовник : С детсва уважал и ценил врачей и их действительно люди уважали за человечность -интелегентность-професионализм : Но за 23 года ето стали просто рвачи-сначала берут деньги-режут -оперируют где нада и ненада и обогощаються даже в онкобольницы -ето просто необьяснимо что жадоба к деньгам с ними сделала : Прошу прощения в тех кто остался человеком в етой професии и низко склоняю голову к всем врачам старой советской школы -!
Андрій Показати IP 20 Жовтня 2014 12:47
Вона лице нової влади. Нехіле лице.
103 Показати IP 20 Жовтня 2014 12:52
А яке МАЙБУТНЄ медицини? Хто зараз вчиться (гроші) і як вчаться (купляють). Треба ТРЯСТИ всі медичні навч заклади, щоб аж пір'я летіло, а всі їхні адміністрації навчальні ГНАТИ в три шиї - міняти! незамінних не буває.
Маня до 103 Показати IP 20 Жовтня 2014 13:34
Лікарів давно садити треба.Хай перевіряють фальшиві групи. 80 процентів людей,одержує пенсії з бюджету, просто так.Вони здорові, а пенсії отримують.За що? БО заплатили по 1000 баксів. А хворим- не дають,бо вони не мають грошей.Як можна одержувати групу і працювати на цій же роботі,на заводі у важкому цеху.Це один приклад.А лікарі зараз-це жахливо.Ніхо на тебе дивитися не хоче,як не запхаєш в морду бабло.Чого сидять ці злодюги Кошелі,Сидори ,Ващенюки, Іванюки,що нема молодих людей.Хто зрушить з місця цю стіну,коли? Сидять,як колорадські жуки і викинути не можна,вже ве\се прихватизували пів Луцька їх аптек, віли ,машини,дома за кордоном і мало,мало,коли вдавитесь ворюги?
Петро Показати IP 20 Жовтня 2014 13:55
Шото так спозаранку за медицину взялись...)))
До Украінців Показати IP 20 Жовтня 2014 14:32
Шановні Украінці! Ми перекинули догори ногами Януковича та його режим,а тут неможем. впоратись з Сидорами,Кошелями, Ващенюками . Вперед ми уже там.
Волинянин Показати IP 20 Жовтня 2014 14:45
Це заслуга Клімчука, справді можна було очікувати змін, а ці провалять все!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus