USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Гіпертоніки Волині постійно переплачують

24 Вересня 2013 09:58
Люди, які хронічно хворіють на гіпертонію зараз можуть купувати ліки за досить доступними цінами, адже вже другий рік держава компенсовує від 50% до 90% вартості препаратів. Це – одна з соціальних ініціатив Президента України.

Цьогоріч на цю програму виділили два з половиною мільйони гривень з чотирьох. Проте відсоток освоєння цих коштів – досить низький. Про це йшлося 25 вересня під час селекторної наради в облдержадміністрації.

На разі, виписали 86 тисяч рецептів - менш, ніж на 300 гривень. Зі слів медиків ситуація з часом не змінюється: торік виділили півтора мільйона, з них використали лише 10-12%.

«З 42 гривень, людина економить 38. То чому люди не купують ліки?» − дивується заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк.

«У структурі смертності серцево-судинні захворювання займають перше місце. І в усьому світі боротьба з серцевою гіпертензією є пріоритетною. А у нас: у Луцькому районі – 20%, у самому Луцьку – 8%. Це свідчить про виконану роботу. Найбільше у Ратнівському – 24%. Це – мало, але це робота. Найнижчий показник у Рожищах – 6%», − поінформував про виконану роботу начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк.

«Реальні знижки розпочалися лише з вересня. Тому я думаю, що ситуація виправиться. Поки ми не дійдемо до того, аби усі ліки купували лише за рецептом, тоді буде толк. Я розумію – це не вигідно фармацевтам. Але так купують в цілому світі. Також низький показник через те, що люди скупляються по акціях, у вихідні знижки до 20% на всі ліки. А дешеві антигіпертонічні препарати є лише в обмеженій кількості», − пояснив перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук.

Загалом на Волині у цій програмі задіяно 600 аптечних закладів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
я Показати IP 24 Вересня 2013 12:07
де це "у вихідні знижки до 20% на всі ліки"
місс Показати IP 26 Жовтня 2013 22:15
Напевно у Луцькій міській раді

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus