USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Хворі на діабет діти отримали інсулінові помпи. ФОТО

15 Листопада 2012 11:14
Близько 355 тисяч гривень зібрали волонтери фонду «Серце до серця» на Волині. Завдяки цим коштам вдалося забезпечити дітей хворих на цукровий діабет інсуліновими помпами.

Про це повідомляє видання «Відомості».

Учора, 14 листопада, у Всесвітній день боротьби з цукровим діабетом, у Палаці культури Луцька відбулася прес-конференція Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця». Під час проведення заходу організатори передали медичне обладнання дітям із діабетом. На Волині за час дії акції волонтери зібрали 354 893, 20 гривень.

«Цього року кошти у скриньки збирали близько 900 волонтерів, більшість із яких - школярі та студенти. Хочу підкреслити, що активність всіх людей, які долучилися до акції, і зібрані 350 тисяч, підтверджують, що у нас, на Волині, є небайдужі люди, а благодійність притаманна усім незалежно від віку», – розповіла регіональний представник Фонду Оксана Лойко.

Так, вісімнадцять дітей, хворих на цукровий діабет, отримали помпи для автоматичного введення інсуліну.

За словами дитячого ендокринолога Тетяни Черниш, наразі у Волинській області на цукровий діабет хворіють 145 дітей. «Хвороба, як не прикро, прогресує, і тому з кожним роком все більше і більше діабетиків. Найменшій дитинці з діабетом всього 1,2 року», - зауважила медик.



«Інсулінова помпа є альтернативою щоденним багаторазовим інсуліновим ін’єкціям. Вона значно полегшить життя багатьом волинським сім’ям. Наш фонд виконав поставлене завдання – за зібрані кошти ми купили 18 помп і подарували їх діткам-діабетикам», – зазначив голова наглядової ради Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» Єжи Конік.

Всеукраїнська благодійна акція «Серце до серця» цього року відбувалась з 16 квітня по 6 травня і була найуспішніше проведена у Луцьку, Володимирі-Волинському та Ковелі. Також активно діяла вона у Старовижівському та Луцькому районах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus