USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Колишній боєць 51 ОМБ після лікування здивував медиків

22 Лютого 2017 13:29

Юрій — боєць 51 ОМБр, був поранений у липні 2014 року під Слов’янськом. Авто, яким кермував Юрій, підірвалося на ворожому фугасі, осколками тяжко травмувало руку і ногу хлопця. Юрія лікували у трьох шпиталях, та навіть за рік зусиль лікарів кістки гомілки не зрослися. У місці перелому почав формуватися несправжній суглоб, ногу тяжко викрутило — хлопець ледве пересувався навіть на милицях, йдеться на сайті People’s Project

Ось із такою ногою Юрій почав лікування

Влітку 2015, завдяки порадам та допомозі волонтерки Наталі Волохатої, Юрій долучився до «Біотеху». Активна фаза лікування почалася з перших днів: у Юрія взяли клітинні матеріали, ногу вивели у правильне положення, а місце перелому підготували до подальшого лікування. За короткий час у осередок травми ввели клітинні матеріали — вже за півтора місяці кістка почала активно зростатись.

X-ray

З часом Юрій відмовився від милиць на користь палички, а за короткий час полишив і її: сьогодні Юрій самостійно ходить на власних ногах на досить довгі дистанції. Попереду курс вправ, тренувань та реабілітації, адже лікування тривало дуже довго, то й відновлення триває і посьогодні. Та ходити на власних ногах — однозначно краще, ніж скакати на милицях чи і взагалі ледве кульгати на протезі.

Лікування Юрія стало можливим виключно завдяки допомозі простих людей. Держава інноваційні технології у лікуванні не фінансує, а ті методи, які застосовує традиційна медицина, інколи вже застарілі – при тяжких бойових травмах вони часто просто безсилі.

Рік потому: колишній пацієнт «Біотеху» неабияк здивував лікарів

Учасник проекту «Біотех-реабілітація поранених» Юрій пройшов контрольний огляд через рік після повного завершення лікування. Обстеження показало: відновлення йде за планом, ба навіть більше, Юрій неабияк здивував лікарів – кістка укріпилася навіть масштабніше, ніж на те розраховували медики. Сам же Юрій живе повноцінним життям і у повній мірі навантажує ногу. Лікування бійця стало можливим виключно завдяки благодійним внескам: на лікування Юрія у рамках проекту волонтери People’s Project зібрали понад двісті тисяч гривень.

Допомогти нашим пораненим захисникам можемо лише ми із вами: кожен благодійний внесок у рамках проекту «Біотех-реабілітація поранених» допомагає використати останній шанс і наближає до зцілення й інших пацієнтів проекту, від яких відмовилася держава. Тож не лишаймося байдужими — у наших із вами руках долі людей!

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus