USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Королевська: у скандальний «нелюдський» табір діти більше не поїдуть

10 Липня 2013 09:57
Дитячий табір «Оріон» більше ніколи не отримає держзамовлення на оздоровлення дітей.

Про це заявила міністр соціальної політики України Наталія Королевська, - повідомляють Коментарі Запоріжжя.

За її словами, численні звернення батьків та перевірки контролюючих та правоохоронних органів підтвердили низку порушень в організації дитячого відпочинку у цьому таборі.

«До Міністерства соціальної політики надходять скарги від батьків із різних регіонів України, діти яких зараз відпочивають у таборі «Оріон». Щоб розібратися у цій ситуації Мінсоцполітики була створена спеціальна комісія. Її перевірка ще не завершилася, проте вже зараз зрозуміло, що цей заклад більше ніколи не отримає державного замовлення на оздоровлення дітей», - сказала міністр.

Королевська зазначила, що всі матеріали перевірки будуть передані до прокуратури для належної правової оцінки ситуації в дитячому таборі.

«Найближчим часом, коли буде остаточний висновок комісії, ми передамо всю зібрану інформацію в прокуратуру. Таке ставлення до дітей та їх здоров`я неприпустиме. Ми також звернемося до Міністерства охорони здоров`я - з вимогою позбавити установи ліцензії на надання медичних послуг», - додала Королевська.

Наталія Королевська зазначила, що Мінсоцполітики контролюватиме організацію відпочинку та оздоровлення дітей та установи, на які цього року надходити скарги від батьків, не отримають в наступному році державне замовлення. Моніторингова комісія з питань якості оздоровлення при Міністерстві, що розглядає такі питання, працюватиме до 1 грудня.

Нагадаємо, у бердянський табір «Оріон »привезли дітей з Волині і поселили у жахливих умовах.

Після того, як батьки дітей почали масово скаржитися, Бердянська міжрайонна прокуратура почала перевірку і виявила масу порушень.

При цьому, чиновники Запорізької обласної державної адміністрації заявили, що в таборі задовільні умови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus