USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучан безкоштовно перевірили на гепатит

30 Липня 2016 11:29
225 лучан та гостей міста перевірилися на наявність вірусу гепатиту С. Акція тривала два дні, 28-29 липня, та була абсолютно безкоштовною. Більше того, результатів доводилося чекати лише 5 хвилин, - повідомили організатори.

Первиннопозитивний результат на вірус виявили у 8 осіб, що становить 3,6% від усіх протестованих. Проте, зважаючи на те, що тестування було проведено серед благополучного населення та такого, що не належить до груп ризику, відповідно вказаний відсоток є досить високим.

Цьогорічна акція якісно відрізнялася від двох попередніх. Перехожі жваво цікавилися можливістю пройти тестування, черги, які не зменшувались, незважаючи на спеку і короткочасний дощ, подекуди сягали десяти, а то й більше осіб. Люди активно цікавились тим, хто проводить акцію, та за чий рахунок.

Окрім того, їх цікавило, як часто будуть відбуватися такі події. Вони живо обговорювали питання поширеності гепатитів в області та розповідали про приклади зараження, лікування й виліковування їх близьких та знайомих, брали по декілька інформаційних брошур в одні руки (вперше в організаторів мало що залишилося).

Всеукраїнська кампанія «Вимагаємо лікування», ініційована МБФ «Альянс», а в області реалізується завдяки ГО «МАВІКОМ» (Кузня дії) за сприяння громадської ради при Волинській ОДА, відбувається щороку, вже втретє, втім, у майбутньому може проводитися частіше.

Особливістю цьогорічного тестування стало те, що 30% його учасників стали публічні люди, впізнавані не лише в Луцьку.

Серед них були державні чиновники, зокрема високих рангів, депутати, політики, громадські та творчі діячі, як-то голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, перший заступник луцького міського голови Тарас Яковлєв, секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко, голова Луцького міськрайонного суду Михайло Квятковський разом зі своєю командою, заступник директора обласного центру зайнятості Світлана Корецька, депутати Тарас Шляхтич, Аркадій Соломатін, депутат та директор Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності Андрій Авраменко та його батько заслужений тренер України Микола Авраменко, голова громадської ради при Волинській ОДА Олександр Волянюк з практично всім складом громадської ради, головний редактор Інформаційного Агентства «Волинські Новини» Альона Трохимчук, ведуча ток-шоу Галина Падалко, журналісти ВДТРК, Аверсу, волинських новинних інтернет-видань, та інші активні й креативні волиняни.

Зі слів вказаних осіб, вони пройшли тестування тому, що для них важливо знати, що вони здорові, адже мають близьких людей, чиє здоров'я та благополуччя їм не байдуже та саме на них лежить відповідальність перед луцькою та волинською громадою. Зі своїх сторінок у Фейсбуці, у коментарях вони закликали усіх та кожного регулярно проходити тестування на наявність небезпечних інфекцій.

2 серпня 2016 року в приміщенні Управління охорони здоров'я Волинської області відбудеться круглий стіл на тему «Стан поширення вірусних гепатитів у Волинській області. Доцільність прийняття обласної цільової програми по боротьбі з вірусними гепатитами». Учасниками круглого столу будуть: головний інфекціоніст області, головний лікар СНІД-центу області, представник УОЗ, обласні депутати, члени громадської ради при Волинській ОДА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
інна Показати IP 30 Липня 2016 13:56
Навіть тест на гепатит вцідомі та багаті люди Волині стараються пройти БЕЗПЛАТНО, за рахунок когось.
Ліля Показати IP 30 Липня 2016 18:04
Позорище!
Маряна Сорочук Показати IP 30 Липня 2016 20:56
http://vidomosti-ua.com/showbiz/119683 За цим посиланням, шановні панянки, ви зможете переглянути відео, як відомий та багатий принц Гаррі проходить тест на ВІЛ (безкоштовно). Справа не у бажанніі зекономити за чийсь рахунок. Акція проводилась не так для тестування, як для привернення уваги людей для власного здоров"я, щоб простимулювати кожного регулярно проходити всі необхідні обстеження. І принц, і вказані у статті особи пройшли цей тест для того, щоб подати приклад решті громади, що не треба бути байдужим до власного здоров"я.
Лора Показати IP 30 Липня 2016 23:31
Люди, що ви плетете? Цей тест коштує 35 грн. Я не думає, що хтось з депутатів зажав би гроші. Просто завжди на все не вистачає часу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus