USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луцькі лікарні закуповують медикаменти із так званної «ДНР»

4 Березня 2016 12:15
Волинські медичні заклади отримують препарат «Дітілін» виробництва міста Макіївки, Донецької області, яке нині знаходиться під контролем проросійських терористів. Попри закритий кордон між так званою «ДНР» і іншими областями України, препарат спокійно потрапляє на підконтрольні території.

Про це йшлося під час постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства.

Заступник голови профільної комісії Сергій Сівак, який є медиком за професією, розповів, що Волинська обласна клінічна лікарня користується препаратом «Дітілін», який постачає компанія «Нікофарм», що діє на території підконтрольної террористам Макіївки.
При тому, що в мережі можна знайти чималий список аптек у різних містах України, де цей засіб знаходиться у вільному продажу. Препарат не є дефіцитним, проте поставляє його луцьким лікарням чомусь саме компанія, яка діє на непідконтрольній Україні території.
З цього приводу Сівак звертався у Волинське управління СБУ, звідки його «відправили» у тоді ще Волинське управління МВС. Там, зі слів Сівака, він отримав відповідь за підписом очільника структури Петра Шпиги про те, що препарат на Волинь не постачається взагалі.

«Прийшла смішна відповідь. Мовляв, препарат не постачався на Волинь. У тому ж документі іншим пунктом вказано, які лікарні мали його на використанні», - заявив Сергій Сівак.

Присутня під час засідання заступник начальника Державної служби з лікарських засобів у Волинській області Ірина Вараніцька заявила, що відомство не отримувало жодних звернень щодо цього питання. Звернень не було.

Відповідно до веб-сайту компанії, в її асортименті дійсно є такий препарат. Ціна упаковки – 102 гривні, в кожній з них по 10 ампул.
На тому ж сайті є інформація про діяльність компанії. Фірма діє з 1994 року, в 2009 році тут ввели в експлуатацію єдине в Україні унікальне виробництво, що дозволяє створювати інфузійні розчини в сучасних поліетиленових флаконах, а також ін'єкційні розчини в поліетиленових ампулах, з використанням технології BFS.

Компанія організовує благодійні акції, бере участь в різноманітних тематичних заходів. Серед інших, представники «Нікофарм» брали участь в Обласній організації терапевтів та кардіологів у Луцьку. Новина про це датована 12 листопадом 2014 року.
Не зважаючи на те, що адресою офісу вказано селище Клавдієво Тарасово, Бородянського району Київської області, на сайті залишилась сторінка з іншою адресою. А саме – Україна, Донецька область, місто Макіївка, вулиця Енгельса, 1.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
водій Показати IP 4 Березня 2016 12:53
пане Сівак а чи є на "вільній території виробництво аналогів препарата? якщо ні то хворі мали вас з вашими д...ними ініціативими!!!!
Сівак до водій Показати IP 4 Березня 2016 23:21
як би Ви уважно прочитали матеріал, то звернули б увагу на скрін де вказано аналогічний препарат , що виробляється в Харкові. Але простостіше написати , та й ще знаків оклику наставити.
Не болить голова у д Показати IP 4 Березня 2016 12:54
Може Сівак забув, що Макіївка розташована на законній території України? Він що, визнає розчленування нашої Батьківшини?
Хлоп Показати IP 4 Березня 2016 13:55
Де Сівак, і де законність, ви що?:))
Анонім Показати IP 4 Березня 2016 14:42
Х в Луцьку на вул. Л.Українки є магазин де продають цукерки "АВК" і "Конті" по бросовим цінам. Може хтось поцікавиться звідки ті цукерки? А то вдруг сєпари з д/Донецька чи Луганська підсиплюють туди отрути, щоб западенці труїлися? Кароч, хтось перевіряв якими цукерками торгують в тому магазині?
лучанин Показати IP 4 Березня 2016 16:00
ТЫ ШО Д*БИЛ УКРАИНУ ПОДЕЛИЛ НА НАШИХ И ВАШИХ.ДОНБАСС ЭТО УКРАИНА И ЛЕКАРСТВА ТАМ ИЗГОТАВЛИВАЮТ ДЛЯ ЛЕЧЕНИЯ БОЛЬНЫХ УКРАИНЦЕВ ВСЕЙ УКРАИНЫ ***
до анонім Показати IP 4 Березня 2016 16:04
цукерок і іншоі фігні цих марок повний Киів не тільки Луцьк! зате луцькі цук в Києві не продаються!
пацієнт Показати IP 4 Березня 2016 22:57
Краще би свободівець Сівак разом зі своїми однопартійцями зайнялись питаннями ціноутворення на ліки де і досі процвітають схеми Богатирьової які ще крутіше перейняв Яценюк і два роки обкрадає бюджет при СПРИЯННІ депутатів ВР . А може Тягнибок і компанія продовжують втирати ліки ТИТУЛЬНІЙ НАЦІЇ втридорога навздогін чинній владі ?
Анонім Показати IP 4 Березня 2016 23:46
Є два найбільш намолених місць на світі це церква і лікарня. Все решта мішура якшо препарат допомагає і єдиним доступним то ви його купите навіть в нечистого
Галя Показати IP 6 Березня 2016 15:50
Ви що не зрозуміли,що це копають під головного лікаря? Вони знайдуть будь ,що ,аби причина.Якщо ліки зареєстровані ,дозволені до закупок ,хороший термін,то яка різниця на якому заводі вироблені.Є відділи хай і контролюють,а наші депутати хай Займуться ділом!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus