USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Луцькій лікарні подарували новенький реанімобіль.ФОТО

31 Жовтня 2013 11:20
Документи від сучасної спецавтівки для надання невідкладної медичної допомоги вручили Луцькій міській клінічній лікарні сьогодні, 31 жовтня.

Так, новий «Opel» має усе оснащення, що характерне для реанімобілів. Медики переконані, що автомобіль допоможе врятувати не одне життя, оскільки у ньому є дефібрилятор-монітор, електрокардіограф, апарат для штучної вентиляції легень, шприцевий насос для анестезії та санітарна сумка для надання невідкладної допомоги.






Головний лікар Луцької міської клінічної Лариса Духневич наголосила, що сьогодні – надзвичайно радісний для лікувального закладу день. На думку медика, така автівка вкрай необхідна для кожної медустанови, оскільки дає можливість реанімувати пацієнтів з гострим інфарктом міокарада та іншими складними патологіями. Зі слів лікаря, до цього часу працівники швидкої користувалися старими машинами, виготовленими у 1992 році, що не мали належного обладнання.



Голова волинської облдержадміністрації Борис Клімчук зауважив, що за цінний подарунок дякувати потрібно не йому, а Волинському обласному благодійному фонду «Рідна Волинь», оскільки у бюджеті міста коштів на «швидку» не знайшлось.

Волинський губернатор розповів, що загалом на галузь екстреної та невідкладної медичної допомоги пішло 960 тисяч гривень.

«Збираємо усе потрібне по краплинці – то чемоданчик з ліками, то дефібрилятор, а тепер і автомобіль», - зауважив Борис Клімчук.



На вручення документів до «обновки» приїхав і Луцький міський голова Микола Романюк, який жартома поскаржився медикам, мовляв, його не запросили на захід.



«У такому автомобілі можна проводити кардіореанімацію, і він повністю задовольняє потреби лікарні», - резюмував заступник головного лікаря з організаційно-методичної роботи Луцької міської клінічної лікарні Андрій Смольянінов.
НА ВОЛИНІ 2 ЛІКАРНІ МАЮТЬ РЕАНІМОБІЛІ, ОСНАЩЕНІ ЗА ЄВРОСТАНДАРТАМИ


ЧИТАТИ ЩЕ: ІСТОРИЧНА ПОДІЯ – У ЛУЦЬКІЙ ЛІКАРНІ.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Амєлія Показати IP 31 Жовтня 2013 17:01
Треба радуватись-з"вилась світла пляма медичної революції.
Ре-Аніматор Показати IP 2 Листопада 2013 09:52
Низенький салон- в повний ріст не станеш - важко буде працювати
Волинянин Показати IP 8 Листопада 2013 19:16
Це прекрасно.Тільки не зрозумів для чого реанімобіль купили для лікарні?..Адже в лікарні існує спеціалізоване відділення кардіореанімації.(тепер ,що кардіореанімацію будуть проводити в реанімобілі?)Такий автомобіль потрібен станції швидкої допомоги!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus