USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Маленькі пацієнти інфекційної лікарні отримали медикаменти

14 Лютого 2017 20:17
Обласній інфекційній лікарні передали життєво важливі медикаменти представники Волинської обласної ради та громадської ради при ОДА.

У складі вантажу необхідне для найменш захищених пацієнтів лікарні – немовлят із дитбудинків, інформують у прес-службі Волиснького УКРОПу.

Директор КП «Волиньфармпостач», яке надало безкоштовно ліки, Михайло Півнюк розповів, що працівники медзакладу звернулись до депутата Волинської облради від фракції «УКРОП» Вячеслава Рубльова та голови громадської ради при ОДА Олександра Волянюка. Вони у свою чергу подали заявку до комунального підприємства щодо безоплатного виділення препаратів.

«Ці медикаменти, без перебільшення, є надзвичайно важливими. Тут антибіотики, пробіотики, ферменти, протиасматичні засоби, катетери, шприци, сечоприймачі, фізрозчин», – зазначив Михайло Півнюк.

Нагадаємо, що нещодавно у обласну інфекційну лікарню потрапив однорічний хлопчик із дитбудинку. Працівники сиротинця покинули дитину в лікарні, а доглядом за нею змушені були займатись медперсонал та матері інших маленьких пацієнтів. Хлопчик не мав при собі змінного одягу, підгузків, ліків та іграшок.

Цей випадок став однією з причин, яка привернула увагу до проблем покинутих у інфекційній лікарні немовлят.

Голова фракції «УКРОП» в обласній раді Вячеслав Рубльов наголосив, що потреби таких дітей є першочерговими.

«Немовлятам з дитбудинків немає кому допомогти. Не можна переносити всі турботи за цих дітей на медперсонал. Дітки, які потрапляють до лікарень з дитбудинків, не мають елементарного. А немовлятам потрібні підгузки, дитячий крем, вологі серветки. Не можна залишатись байдужими до потреб цих дітей», – акцентував депутат.

Також Вячеслав Рубльов зазначив, що востаннє був у інфекційній лікарні, аби передати допомогу цьому покинутому хлопчику. Під час візиту завідуюча відділенням крапельних інфекцій, де перебував малюк, Наталія Маркова розповіла про невідкладні потреби відділення, зокрема, у проведенні капітального ремонту. Депутат відгукнувся на прохання персоналу закладу та ініціював виділення коштів на його ремонт.

«У обласному бюджеті ми передбачили вже 200 тисяч для цієї лікарні. До кінця 2017 року плануємо закласти ще 800 тисяч, аби повністю виконати всі ремонтні роботи», - підсумував Вячеслав Рубльов.

Наталія Маркова наголосила, що сумнівалась щодо виконання прохання, і дуже втішилась тим, що «слово з ділом» у команді голови облради Ігоря Палиці не розходиться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus