USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Майже 99 мільйонів коштуватиме перинатальний центр у Луцьку

11 Квітня 2013 16:35
Вартість нового перинатального центру у Луцьку становитиме 99 мільйонів гривень. Частково гроші на його спорудження витратять і з обласного бюджету.

Волинську область відзначили представники Адміністрації Президента України щодо реалізації проекту створення перинатального центру на теренах області.

Про це стало відомо під час всеукраїнської селекторної наради Адміністрації Президента України з питань надання перинатальної допомоги 11 квітня.

В Україні започаткували програму зі створення перинатальних центрів в областях. Пілотними містами є Запоріжжя і Луганськ. Однак Волинська область на фоні всіх регіонів разом із Черкасами найкраще працює у цьому напрямку, зазначила Заступник голови Адміністрації Президента України Ірина Акімова.

Волиняни одні з перших подали кошторис на співфінансування проекту з обласного бюджету, - розповіли в Адміністрації президента. Таким чином, загальна вартість нового перинатального центру – 99 мільйонів гривень. Із них 7 мільйонів 500 тисяч - кошти обласного бюджету. Із січня уже освоїли майже 3 мільйони 300 тисяч гривень, - розповів заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк.

«Для нас - це проект номер один. Я насамперед хочу подякувати за підтримку всій команді проекту. Ми серйозно рухаємося вперед. Підрядник працює у три зміни. Наступного тижня, якщо буде узгоджена документація ми готові представити усі документи», - відзвітував посадовець.

А керівник Національного проекту «Нове життя — нова якість материнства й дитинства» Віктор Сірман додав: «Достатньо приємно працювати з Волинню. Всі фахівці, якщо є розуміння, то можна спільно працювати».

Як стало відомо під час селектору, перинатальний центр на Волині планують збудувати до кінця цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучани Показати IP 11 Квітня 2013 16:47
Для чого Луцьку другий пологовий будинок? Чергова показуха за народні гроші.Краще відремонтували пологове відділення в луцькій районній лікарні.
для лучани до лучани Показати IP 12 Квітня 2013 10:35
якщо не розумієте різницю між пологовим будинком і перинатальним центром (який розташований за обласною дитячою лікарнею) то краще не пишіть коментарі. А просто відвідайте хоть раз цей перинатальний центр.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus