USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Волині кількість захворювань на ГРВІ збільшилася вдвічі

1 Лютого 2016 10:35
Більшість школярів області не навчаються через епідемію ГРВІ та грипу.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 1 лютого.

За станом захворюваності на грип та ГРВІ Волинь посідає 6 місце серед областей України. За станом на 29 січня епідемічний поріг перевищено у 2,5 рази.

Про це повідомила заступник голови ОДА Світлана Мишковець.

Найвищий рівень захворюваності спостерігається у Луцьку, Луцькому, Горохівському, Камінь-Каширському та Ковельському районах. Останнього тижня госпіталізували 553 хворих, серед них 57% становлять діти віком до 17 років.

Кількість захворювань на ГРВІ збільшилася вдвічі за тиждень. Загалом з початку сезону на грип та ГРВІ захворіли приблизно 90 тисяч осіб.

Впродовж сезону з підозрою на грип померли три особи – у Луцьку, Горохівському та Луцькому районах.

Рішення про зупинку навчального процесу у закладах освіти ухвалюють райдержадміністрації та міськвиконкоми за поданням директорів шкіл. Так, у Луцькому районі карантин триватиме до 7 лютого, у Ковельському та Локачинському – до 5 лютого.

У військовому ліцеї сьогодні на навчання не прибуло 30% учнів, тож прийняли рішення про зупинку навчального процесу. Загалом в області призупинили навчання для 63% учнів шкіл.

Вирішуватимуть проблему завдяки ущільненню навчальної програми, скороченню тривалості весняних канікул, або запровадження на певний період шестиденного навчального тижня. Ситуацію тримає під контролем та моніторить санепідемслужба.

Голова ОДА Володимир Гунчик зауважив, що облдержадміністрація не планує ухвалювати розпорядження про введення карантину на всій територій області, адже повне юридичне право на тимчасове закриття навчальних закладів мають місцеві органи влади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Інкогніто) Показати IP 1 Лютого 2016 11:53
І нашому ліцеї нічого не призупинили,хоча немає 38% дітей.
оксана Показати IP 3 Лютого 2016 15:47
А як весняні канікули?будуть чи ні?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus