USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині просять заборонити рекламу ліків

20 Листопада 2014 22:00
Самолікування шкодить пацієнтам та медикам.

Реклама заважає працювати медикам, каже завідувач ендокринологічного відділення ВОКЛ Лариса Джанкарашвілі.

Тому вона звернулася до заступника голови Громадської ради при МОЗ України Олени Євстігнеєвої з проханням посприяти у вирішенні цього питання. Адже часто люди займаються самолікуванням, і медикам доводиться крім лікування основного захворювання, боротися з наслідками.

Річ у тім, розповідає Лариса Джанкарашвілі зі своєї практики, що люди, хворі на цукровий діабет, часто купуються на обіцянки вилікувати цю хворобу. Та в світі невідомо жодного випадку одужання. Приміром, каже Лариса Джанкарашвілі, рекламуються «спеціалісти», які за 3 тисячі доларів обіцяють позбавити діабетиків їх хвороби.

Однак згодом медикам або ж доводиться пояснювати людям, що це просто обман, або ж доводиться боротися з наслідками такого «лікування».

«Якби громадська організація вплинула на те, щоб менше було реклами, яка заважає працювати, адже ми тратимо час на пояснення дурних питань. Щоб натомість пропагувати здоровий спосіб життя. Показували відомих людей, спортсменів, діячів мистецтва, які хворіють, але не здалися і досягли чогось. В світі є президенти, які хворіють на цукровий діабет, але в них ясний розум, вони керують державами і держави розвиваються», - каже медик.

Олена Євстігнеєва каже, що відповідний пункт уже передбачений в коаліційній угоді. Навіть виробники ліків уже почали скаржитися.

Нагадаємо, про заборону реклами ліків в Україні говорили у 2009, 2010, 2011 роках. А у 2012-му заборонили рекламу деяких ліків, які відпускаються без рецепта.

Або рекламують, що я такий-то, за таким-то телефоном, вилікую цукровий діабет. У нас є гаряча лінія і розповідають про все це. Коштує 3 тисячі доларів. Немає жодного випадку вилікування цукрового діабету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 21 Листопада 2014 10:59
І що це дасть? Розумні і так не користуються рекламою, а дурням це не допоможе.
Іван Показати IP 21 Листопада 2014 11:12
Ця реклама нудить. Бідні люди, які жили за радянських часів і звикли вірити, купляються на цю рекламу.Заборонити рекламу лікув -це категорично так.Вона шкодить всім людям,особливо як виступають липові спеціалісти, журналісти гововрять за спеціалістів.Абсурд.
222 Показати IP 21 Листопада 2014 11:41
да-да, заборонити і будуть лікарі виписувати ті ліки, за рекламу яких їм заплатила фармацевтична фірма. Чогось на складні аналізи крові деякі лікарі радять лабораторію виключно "Сінево", а інші - тільки "Медікум"
інфузорія до 222 Показати IP 21 Листопада 2014 21:58
Етична промоція? ні, не чув

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus