USD 39.50 39.95
  • USD 39.50 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Волині у лікарні залізничників хочуть облаштувати хоспіс

27 Лютого 2015 14:04
Яким чином планують реорганізувати вузлову лікарню станції Ковель, що перейде у власність територіальної громади, розповів начальник обласного управління охорони здоров’я.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області 27 лютого.

Як розповів начальник управління Ігор Ващенюк, для вирішення питання, що створює соціальну напругу в області, на базі медичного закладу (який зараз має 90 ліжок) планують організувати обласний хоспіс на 50 ліжок (наразі область має один хоспіс на 25 ліжок за потреби 100). Хоспіс планують взяти на баланс обласного бюджету та фінансувати за рахунок загальної медичної субвенції.

Ковельській міській громаді передадуть поліклініку, вже напрацьовують можливості щодо створення реабілітаційного центру, де зможуть проходити реабілітацію учасники АТО. Для цього залучатимуть інвестиційні кошти.

Зі слів Ігоря Ващенюка, наразі з міського бюджету на фінансування закладу передали 2 мільйони гривень, найближчим часом його фінансуватимуть із залишків обласного бюджету, а згодом здійснять оптимізацію та скорочення.

На його думку, оптимізацію потрібно робити якнайшвидше (наразі у медичному закладі 300 працівників), а документи на передачу медичного закладу з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області вже відправлені в Міністерство інфраструктури.

«Хоспіс потрібно брати на обласний бюджет, решту передавати у Ковельське ТМО», - зауважив Ігор Ващенюк.

У підсумку, члени комісії вирішили рекомендувати облраді надати згоду на прийняття майнового комплексу Державного закладу «Вузлова лікарня станції Ковель» Державного територіального-галузевого об’єднання «Львівська залізниця» у власність територіальної громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Словник Показати IP 27 Лютого 2015 16:03
В українській мові не знайшов слова ХОСПІС? Що це таке?
мова калинова Показати IP 27 Лютого 2015 21:45
хоспіс-це медзаклад,де створено комфортні умови для пацієнтів,які безнадійно хворі.тобто знають,що йім лишилося недовго жити.медпрацівники полегшують йіхні страждання,біль препаратами,психол.допомогою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus