USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині діток з ДЦП лікує поні

18 Серпня 2013 17:52
У Ратнівській центральній районній лікарні уже чотири роки працюють реабілітаційні зали та кімнати у неврологічному відділенні, і рік – у дитячому. Саме для реабілітації діток – є коні-поні Адам та Венді.

Як проходить реабілітація хворих, особливо дітей, цікавляться медики з інших районів. За словами головного лікаря району Михайла Бегаля, нещодавно у них побували представники з Горохівщини, трохи раніше з Любомльської, Маневицької, Луцької, Старовижівської районних лікарень. Про це повідомляє Слово Волині.

Колеги були у захваті від побаченого, а побували у залах фізичної реабілітації та реабілітації хребта, кімнаті сенсорно-моторного розвитку, фізіотерапевтичних процедур та масажу, ознайомилися з їх роботою. Їм було цікаво почути, як і з чого розпочиналася реабілітаційна робота. А розпочиналася вона із залу фізичної реабілітації. Ініціатором виступив завідуючий відділенням Валентин Краснюкевич, його підтримав і постійно підтримує Михайло Бегаль. Закупили окремі тренажери, дрібний інвентарний матеріал, дещо подарували хворі, дещо зробили вони своїми руками, а дещо зроблене руками працівників закладу. Тут постійно хворі після інсультів, парезів та інших травм проходять реабілітацію, на окремі заняття приїжджають із дому. Курс реабілітації та медикаментозної терапії пройшли більше тисяча двісті хворих, з якими займалася і займається Ірина Куява. Результат роботи очевидний, тож минулого року у головного лікаря виникла ідея зробити реабілітаційні кімнати в дитячому відділенні лікарні.

Як налагоджена робота з реабілітації дітей, гостям розповіла і показала заступник головного лікаря Галина Кліщевська. У дитячому відділенні працюють три реабілітаційні кімнати з червня минулого року. Мають масажний стіл, сухий басейн, спеціальну ванну типу джакузі, масажні доріжки, гідромасажні ванночки, м’ячі, обручі, фізіотерапевтичне обладнання, інші необхідні атрибути. Минулого року курс реабілітації пройшли 74 дитини-інваліди. Крім того, тут займаються діти, які мають захворювання опорно-рухового апарату та неврологічні, працюють з ними дві медсестрички, які пройшли спеціальні курси.

Гості цікавилися, де відшукали кошти на реабілітаційне обладнання та інвентар.

– Частина коштів надійшла від управління праці та соціального захисту населення, частина з благодійних внесків, з районного бюджету. Крім того, ще 60 тисяч гривень виділило управління праці на ремонт і облаштування сенсорної кімнати, яка має запрацювати вже в цьому році, – проінформував Михайло Бегаль.

– У нас ще з жовтня минулого року для реабілітації хворих є маленькі коні-поні Адам та Венді, які подарував власник СТОВ «Ратнівський аграрій» Андрій Панников, – продовжила Галина Кліщевська. – На конях займаються ті, хто страждає дитячим церебральним паралічем, має розсіяний склероз, порушення опорно-рухового апарату, постави, при астмі, захворюваннях серця та багатьох інших хворобах, а також ті, хто мають проблеми із спілкуванням, хто важко адаптовується у суспільстві. Адже позитивні емоції викликає вже саме товариство поні, а контакт з ними дає позитивний ефект, бо тварини мають надзвичайно сильну енергетику, яку уміють віддавати людям.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus