USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нововолинське відділення психіатричної лікарні віддають міській раді

20 Січня 2017 15:44
Психоневрологічне відділення № 11 обласної психіатричної лікарні №2 смт. Олика пропонують закрити, або ж хай місто фінансує його самостійно. Міська рада, своєю чергою, просить передати відділення місту з часом, а на перехідний період виділити частину коштів на умовах співфінансування.

Про це йшлося під час засідання комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства, 20 січня.

Начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк повідомив, що відділення № 11 у Нововолинську створили у 2003 році, як структурний підрозділ обласної психіатричної лікарні в смт. Олика. Цього року це відділення пропонують закрити з кількох причин: по-перше, законодавство вимагає певних нормативів, яких там не дотримуються (зокрема щодо оглядів комісійних, висновків ЛКК) це порушує закон Про психіатрію.

«Ми маємо достатню кількість ліжок в інших закладах. Психіатрично хворі мають лікуватися вдома і повинні адаптовуватися до життя в сім’ї. Краще давати кошти на лікування і медикаменти цим пацієнтам, а не тримати їх декілька місяців в закладах», - пояснює чиновник.

Крім того, скорочення цього відділення зекономить кошти бюджету області на утримання відділення. А якщо Нововолинській міській раді все-таки воно потрібне, то пропонується, аби вона забрала заклад на фінансування з міського бюджету. У відділенні, до слова, 25 ліжок.

Заступник Нововолинського міського голови Андрій Сторонський переконує: з наступного року вони готові забирати відділення на власне співфінансування. А доти вони просять надати співфінансування на 15 ліжок.

Урешті, члени комісії погодили дати перехідний період відділенню: до 1 березня його повністю фінансуватиме обласний бюджет, з 1 березня з 25 ліжок буде 15 і їх фінансуватиме обласний та міський бюджет порівну. А з 2018 року міська рада готова забирати ці ліжка як відділення міської лікарні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ку-ку Показати IP 20 Січня 2017 18:41
савченко випустила зеків а ващенюк до них хоче добавити ще й психічно хворих - буде веселіше!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus