USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Чому волиняни помирають від грипу

9 Лютого 2016 12:26
П’ятеро осіб, які померли на Волині в епідеміологічний період, несвоєчасно звернулися до лікаря. Таке констатували медики. Вони ж засвідчили, що померлих – вже 10 людей.

Про це йшлося під час наради з ініціативи голови обласної ради Ігоря Палиці щодо епідеміологічної ситуації в області вчора, 8-го лютого.

Як поінформували під час наради, згідно з аналізом летальних випадків, за медичною допомогою своєчасно звернулися лише половина померлих. Також зауважили, що 50% належали до груп ризику по супутніх захворюваннях, всі померлі не мали щеплень проти грипу.

«На Волині померло 10 людей, у двох вже підтверджено, що це був грип, щодо інших восьми – проводяться дослідження», – розповів начальник Управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало, що епідеміологічний поріг на Волині перевищений у 2, а в окремих районах і в 4 рази. Захворіли в області вже понад 160 тисяч краян, що становить 10% всього населення Волині. А у Луцькому пологовому – чотири вагітні з ГРВІ та дві з грипом.

Зауважимо, що на Волинь може прийти друга хвиля грипу з новим штамом вірусу наприкінці лютого-початку березня. Його вже «охрестили» швейцарським. Аби спрацювати на випередження, голова обласної ради Ігор Палиця зібрав головних медиків області, щоб ухвалити плани для подальшої роботи. Вирішили зібрати пропозиції й профінансувати профілактику грипу та лікування хворих з ускладненнями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
taras.churilo Показати IP 9 Лютого 2016 13:37
Поки Палиця не ініціював нараду нікому це було не потрібно. А де були Гунчик, Ващенюк, чому 10 людей померло?
Ірина Таран Показати IP 9 Лютого 2016 13:51
Тому що в облдержадміністрації нічого не робили, а чекали поки само мине, а воно не минуло
Юлія Парій Показати IP 9 Лютого 2016 15:04
В Луцьку оголосили карантин вже тоді коли грип вирував на повну силу
Та Показати IP 9 Лютого 2016 15:14
Женіть ви тих прихвостнів Яника. Ну скільки можна гальмувати процес?
В. Показати IP 9 Лютого 2016 16:31
Щеплення не панацея. Був приклад, коли знайомі робили щеплення від грипу і захворіли раніше ніж інші. Наступного року вирішили не робити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus